Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen gamer laptopot ajánlaná...

Milyen gamer laptopot ajánlanátok max 320 ezerért?

Figyelt kérdés

#laptop #320000
2021. dec. 12. 13:57
 1/10 anonim ***** válasza:
60%

[link]

330 ig állitottam. Mindegyik nagyon hasonló. Válszd ami neked jobban tetszik. Lehetőleg azok közül amikben 1650 helyett 1650 ti van.

2021. dec. 12. 14:13
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Semmilyet. Inkább asztali gép vagy konzol játszani. Nekem is volt hasonló árban gamer laptopom, inkább el is adtam.
2021. dec. 12. 14:16
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

[link]

Esetleg ezt is lehet. Igaz drágább. De te döntöd 1650 ti helyett rtx 3050 van benne. Összességében 25% gyorsabb.

2021. dec. 12. 14:20
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
#3 nem mindenkinek megfelelő a konzol. Gépet épiteni ha számilod a monitort meg a billentyűzetet akkor sokkal drágábban jön ki. Lehet neki valami hordozható kell.
2021. dec. 12. 14:29
 5/10 anonim ***** válasza:
60%
Ha pl olyan gépet szeretnék építeni mint a g15 akkor kb 370000 lenne. És ez alábecslés. Van akiknek megéri a laptop.
2021. dec. 12. 14:35
 6/10 anonim ***** válasza:

#2, #4:

Igen, játékra általába a konzol jobb. De ha valaki egy univerzális, másra használható dolgot is szeretne, akkor arra számítógép kell. Nyilván teljesen igazad van, hogy kezelhetőségben, és teljesítmény/ár viszonyban a konzol alkalmasabb a játékra. De ha mondjuk a diplomamunkáját szeretné megírni rajta, vagy dolgozni szeretne vele, videót szerkeszteni, és még 100 ok lehet. Akkor a konzol ezekben egyértelműen elvéreznek. Mint ahogy egy közepes irodai gép is elhasal a játékban, hacsak nem Passziánszozni akarunk.. :)

Ahogy írod is, egy ugyanolyan játék élményt adó számítógép drágább lesz, mint egy játtékonzol. De cserébe viszont univerzális. Valamt valamiért... A plusz funkcionalitás ritkán van ingyen.

De teljesen jogos az alternatíva, de hát ezt a kérdező tudja csak felmérni mit mért akar megvenni, mi a célja. Lehet hogy utazás közben is akar néha komolyabb játékokat játszani, vagy éppen videót szerkeszteni... Akkor viszont ezt meg kell fizetnie.

2021. dec. 12. 15:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Előzőhöz:

Ja és egy gondolat. Én elég hardcore IT-s vagyok, igaz abszolút munka terén, tehán nem gamer vagyok. De saját célra komolyabb IT-s cuccot (notebook, szerverek) újan, csak elvétve vettem. Mert ha az ember jó használt cuccot fog ki, akkor ugyanazért a pénzért sokkal többet kap (vagy ugyanazt olcsóbban)... Én pl. pár hónapja egy Dell XPS15 9750-et kukáztam Ebay-en 220eFt-ért, ami abszolút a prémium üzleti kategória, és alulról súrolja a gamer gép kategóriát is (i7+dedikált GPU). Itthon +100-150eFt még használtan is. 6-7 órás akkuval! Alul hangyányi sérüléssel. Azon kívűl mintha nem is használták volna.

Szóval szerintem ezt is érdemes mérlegelni, nem csak az újat. Az 1-3 éves notebook is jó notebook, ha nem lakták le.

Ja és főleg hogy gamer notebookot akarsz, függetlenül hogy új vagy sem... A rendszeres karbantartáról, megfelelő hűtésről (pl nem használjuk az ágyra letéve, mert a puha felület elzárja alul a szellőzőrácsot, meg a szöszösket is beszívja) mindig gondoskodj.

És kimondottan figyelj majd a RENDSZERES karbantartásra. Főleg a gamer notebookok (de szinte a legtöbb sima is) a végletekig ki van számolva hogy a hűtés éppen elégséges legyen (de nem még az sem teljesül mindig). És nagyon hamar szervízbe kerülhet (chip hiba vagy BGA forrsztási hiba) ha a géped ha rendszeresen túlmelegszik.

Tanuld meg (pl. YouTube) magad leszedni a burkolatot, és kitisztítani a hűtőbordákat, hőcserélőket, ventillátorokat.Vagy ha nem mersz kockáztatni, vagy nagyon bonyesz, esetleg garos a gép, megéri azt a 10-15eFt-ot évente egyszer rááldozni szervízben, hogy kitisztítsák. Meg hát vannak notebook hűtők is, ami nem hülyeség, főleg ha maximális teljesítményen pörgeted.

2021. dec. 12. 16:37
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2021. dec. 12. 17:12
 9/10 anonim ***** válasza:
#6 játékra szerintem a pc a legjobb. Fejleszthető így nem lesz az mint a konzoloknál hogy 2-3 éven belül az új játékokat csak 30 fps-en viszi. Ps3-mal és a ps4 is ezt tapasztaltam. Lehet hogy egy pc először sokba kerül de vannak olyan részei amit ha elég jó minőségűt veszel sokáig nem kell megvenni. Pluszba nem csak játékra jó. Ha veszek is egy konzolt mindenképpen kell egy pc hozzá. Tanuláshoz meg munkára és más tevékenységre
2021. dec. 12. 17:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt gamer laptopom, de soha többet nem kell. Hordozni nehezebb, kényelmetlenebb, mert nem 1-2 kilós jószágok ezek. De játékra sem igazán alkalmasak. Már olyantól is folyamatosan visított a venti, amit röhögve el kellett volna bírnia. Vagy csak az én fülem érzékeny az ilyen hangokra. Ami a legnagyobb baj, hogy ezt ugyan fejleszteni nem nagyon fogod tudni. A cpu és gpu legtöbb esetben már forrasztva van az alaplapra. És akkor még örülhetsz, ha csak az.

Ennyiért inkább vennék egy ultrabook + ps / xbox kombót.

2021. dec. 12. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!