Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan adjak jelszót a rendsze...

Hogyan adjak jelszót a rendszergazda jogosultságokhoz külön?

Figyelt kérdés

Anyukámnak szeretném beállítani a Windows t egy kicsit hülyebiztosabbra mert ő mindent is telepít és mindenre is rákattint, az ajándék ájfóntól kezdve az ingyenes vírusírtón át bármire. Emiatt fél évente karácsonyfát csinál a rendszerből és gyakorlatilag használhatatlanná teszi és gyorsabban telepítem újra formázással minthogy minden hülyeséget töröljék egyenként ami nem is mindig sikerül.

Szóval azt szeretném hogy miután minden szükséges dolgot telepítettem neki utána ne lehessen mást csak jelszó beírás után. A felhasználói fiókok felügyeletét felhúztam a leg magasabb szintre de nincsen beállítva jelszó. Viszont ha azt beállítok akkor a Windowsba is kell jelszó. De nem akarok új fiókokat létrehozni más névvel hanem a jelenlegit korlátozni. Ezt hogy tudom megtenni legegyszerűbben?

2021. nov. 30. 12:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Akkor a jelenlegi fióktól vond meg a rendszergazda jogosultságot és hozz létre egy külön rendszergazdai fiókot. (vagy lehet azt létrehozza a windows is, nem tudom, már nagyon rég használtam)

Egyébként mire használja pontosan anyukád a gépet? Csak böngészésre? Utóbbi esetben nem lenne egyszerűbb feltenni neki mellé valami linuxot, (ahol ez alapból így működik ahogy te szeretnéd) és kb meg is vagy?! Ha XFCE vagy KDE felületet úgy rendezed el, mint a windows esetében, többnyire az se tűnik fel a felhasználónak, hogy nem windows. Kipróbáltam. 7-ből 7x bejött eddig. :) Azóta nyugodt az életem... :D (a frissítéseket pedig direkt kézzel szoktam távolról, ssh-n, de mivel gondolom együtt élsz vele, így még ez is egyszerűbb)

2021. nov. 30. 13:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Pedig külön fiókot kell létrehoznod, ha ilyesmit szeretnél csinálni. Nem értem, miért félsz tőle.
2021. nov. 30. 13:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Én magam sem értek a Linux hoz hogy megcsibáljam olyan kinézetűre mint a Windows. Am iPhone t használ iTunes al stb. Microsoft Office programokkal. Sajnos ha valami nem pontosan ugyanúgy van vagy egy hangyányit máshogy néz ki egy ikon akkor már Meg a hiszti. Anno alig bírta megszokni hogy a Windows 7 helyett 10 et használjon. Teljesen egy műszaki analfabéta ami nem lenne baj ha hajlandó lenne akár egy percet is gondolkozni vagy megszokni egy minimisan eltérő rendszert de nem hajlandó foglalkozni vele.

De végülis megoldottam máshogy. A rendszer szét qrását ugyanúgy nem fogom tudni megakadyozni de viszont le klónoztam a merevlemez meghajtóját egy 3,5 os vinyóra és bármikor kikapom a laposbol az ssd t és visszaklónozom rá percek alatt. Így ugyanott van ahonnan elindult és az en életem is könnyebb.

2021. nov. 30. 15:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Am a rendszergazda jog megvonása az jó lenne de ilyet nem találok benne. Pedig ez lenne a járható út. De nem tudom hogy akkor hogyan lesz olyan hogy ne 2db bejelentkezési fiók legyen hanem egy db amit használ és a másik rejtve legyen ami csak akkor ugrik fel felszót kérni ha valami olyant akarna csinálni.

Am csak így a margóra::

Komolyan nem értem hogyan lehet valaki ennyire idióta felelőtlen hogy minden kéretlen hülyeséget installál a gépre.

2021. nov. 30. 15:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Van egy fiókod, ami "normál felhasználó" (vagy hogy hívja a Windows...), és van egy, ami rendszergazda. A normál felhasználónak NEM adsz jelszót, a rendszergazdának igen. Ekkor a gép indításakor automatikusan bejelentkezik a Windows a normál felhasználói fiókkal.

A rendszergazdai fiókkal ha belépsz, akkor pedig a csoportházirendben nagyon sok mindent testre tudsz szabni, a normál fiókban szinte mindent lekorlátozhatsz.

2021. nov. 30. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!