Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Teljes rendszert lehet másolni?

KDani14 kérdése:

Teljes rendszert lehet másolni?

Figyelt kérdés
Itthon folyanatos használtaban van egy számitogépem amelyen egy arch linux fut cinnamon asztali felülettel. Azt meg lehet e csinálni hogy a teljes / könyvtáratt lemásolom egy külső meghajtóra és ha valami van és újra kell raknom a géoem akkor csak visszamásolom
2021. nov. 21. 21:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem így működik. Kell róla
2021. nov. 21. 21:26
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem így működik, kell róla biztonsági mentés, amit egy programmal tudsz csinálni. Bocsi, véletlenül elküldtem.
2021. nov. 21. 21:27
 3/17 anonim ***** válasza:
56%

Klónozással kell csinálni, nem sima másolással. Akár dd-vel is leklónozhatod egy másik diszkre, külsőre vagy belsőre, vagy akár hálózatra, egy fájlba, onnan is vissza lehet állítani. De a klónozás alatt ne fusson a rendszer, tehát másik futó rendszer alól csináld!

Viszont valóban jobban járnál egy erre a célra kitalált backup szoftverrel, mint pl. a Timeshift.

Esetleg átválthatsz olyan fájlrendszerre is, ami gyárilag támogatja a snapshotot, mint pl. a btrfs.

2021. nov. 21. 22:45
 4/17 anonim ***** válasza:
25%
Erre való a Clonezilla progi..
2021. nov. 22. 01:08
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Norton Ghost
2021. nov. 22. 08:03
 6/17 anonim ***** válasza:

AomeiBackup-ot használok, abból is bootolható verziót. Lehet cd, pendrive is.

Valahogy így csináltam>>> https://www.youtube.com/watch?v=GtB-1wV2N3A

2021. nov. 22. 14:56
 7/17 anonim ***** válasza:
65%
Igen, az owners és jogosultságok is maradjanak meg erre ügyelj
2021. nov. 22. 15:44
 8/17 anonim ***** válasza:
2021. nov. 22. 16:37
 9/17 anonim ***** válasza:

Látom nagyon oda vannak a windowsért, de szerintem nem értik hogy te azt írtad hogy linuxod van.

Természetesen meg lehet csinálni, legalább 3 verziót tudok kapásból felsorolni.

Lepontozott balázs megoldása teljesen tökéletes, amennyiben ragaszkodunk a te elképzelésedez arra is több megoldás van.

Leírom de ha linuxot használsz akkor gondolom ezeket tudod.

A / lemásolásához a mounted könyvtárakat nem kellene lemásolni, se azokat amit arendszer generál ezért bind-el kell mountolni valahova az egész rendszert-- Én a /tmp/backupra teszem a mintában

azt le kell másolni oda ahova akarod, akár kínába is másolhatod erre jó az rsync jó a cp meg amit akarsz, én az rsyncet javaslom mert akkor több backuput is csinálhatsz sőt incrementalt is, amit akarsz.. A mintámban read onlyra tetetm ha valamit elcseszel se tudd tönkretenni a rendszert.

Ezért így néz ki a parancssor:

mkdir /tmp/backup

mount --bind / /tmp/backup/

mount -o remount,ro,bind /tmp/backup

rsync -avxHA --delete /tmp/backup /bal/bla/bla/akulsodrivenazadirahovamenteniakarod

umount /tmp/backup

rmdir /tmp/backup

Az rsync egy sor csak sortördelés ment..

Logikusan visszafele csak az rsync command kell és fordítva írni a direket de érdemes ott is read onlyra tenni nehogy elcseszd ha valamit elírsz, de ez már másik kérdés.

2021. nov. 22. 16:53
 10/17 anonim ***** válasza:
Mind a linkelt bootolható macrium iso, mind a clonezilla támogatja az ext4fs inteligens másolását...
2021. nov. 22. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!