Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Iskolai ingyen office 365-ben...

Iskolai ingyen office 365-ben tárolt fájlokhoz hozzáférhet az iskola?

Figyelt kérdés
Csak iskolai vagy munkahelyi profilként engedte a windows beállítani és így a fiókra van távmenedzselési joga a nemzeti fejlesztési ügynökségnek.
2021. nov. 18. 13:17
 1/5 A kérdező kommentje:

Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a fiókom kezelője, amiből ki se lehet lépni. AKkor ők az onedrive fájlaimat is látják?

Vagy ha kérnek új jelszót csak akkor?

2021. nov. 18. 13:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem, arra nincs rálátásuk.

"Vagy ha kérnek új jelszót csak akkor?"

Hogy érted? Igen, ha resetelik a jelszavadat, és azzal belépnek, akkor igen. De ez jogilag nem ilyen egyszerű. Ők csak a licenced adatait módosíthatják jogszerűen, a fájljaidhoz való illetéktelen hozzáférés ugyanolyan bűncselekmény, mintha engedély nélkül behatolnának más rendszerébe.

Ráadásul ha jól értem, te közvetlenül a KIFÜ-nél regisztráltál, és nem az iskolai rendszergazdán keresztül. Megnyugtatlak, még a KIFÜnél sincsenek olyan aberráltak, akik azzal foglalkoznak, hogy random tanulók fájljait nézegessék.

Egyébként én mindig alapszabálynak tekintem, hogy intézményi tárhelyen nem tárolok olyasmit, ami rám nézve hátrányos lehet. Biztos, ami biztos.

2021. nov. 18. 13:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Ismerősöm megadta a diákigazolvány számát mert Ő úgysem használja. Sztem ez sem annyira legális már, csak ha nagyobb lesz a gyerkőc nem-e akarja Ő is használni vagy akármi és akkor esetleg resetelnek..
2021. nov. 18. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem legális.

De senki nem fog nyomozókat küldeni minden egyes licenc-igénylőhöz, hogy vajon tényleg ő használja-e. :)

Egyébként 5 eszközre telepíthető, és a későbbiekben ha valamelyik eszközön már nem használod, akkor deaktiválható. Szóval igen, elképzelhető, hogy egyszer csak visszavonja a géped licencét. ;)

Meg elméletileg ha megszűnik a tanulói jogviszonya, akkor automatikusan megszűnik a licenc.

De kérdem én, miért kell kétes megoldásokat keresni, amikor potom pénzért lehet már MS Office-t venni? Sőt, ha nem ragaszkodsz a Microsoft termékeihez (mert nem csak belőlük áll a világ), akkor még ingyen is kaphatsz (szerintem) legalább olyan jó terméket.

Most néztem meg, 6000 forint eMag-on a "használt" Office 2019 licenc. (Az EU állásfoglalása szerint teljesen legális, és ezt a németeken kívül mindenhol el is fogadják.)

De ha nem bízol az újrahasznosított licencekben, akkor it ott van az Office 365 havi 3500 forintért. Gondolom, nem tanuló vagy (akkor nem más diákigazolványával regisztráltál volna), szóval talán van önálló kereseted. Akkor meg ez azért nem akkora nagy pénz.

De ha mégsem akarsz érte pénzt kiadni, akkor van tucatnyi egyéb megoldás. Használhatod tök ingyen az online MS Office-t. Igaz, internet nélkül nem működik, meg azért eléggé megcsonkított az eredeti verzióhoz képest, de alapvető dolgokra megfelel.

Vagy vannak hasonló online termékek: Google dokumentumok, Zoho Docs, stb. Még talán jobbak is, ezek jobban igyekeznek teljes értékű irodai csomagokként viselkedni, és nem azt éreztetik, hogy ez azért csak egy megtépázott verzió.

Meg aztán létezik LibreOffice, WPS Office, OnlyOffice, FreeOffice, meg pár kevésbé ismert alternatíva, amiket ingyen használhatsz. Én például nem véletlenül használok LibreOffice-t, holott O365-öt is használhatnék ingyen, mert egyszerűen elegem lett a MS Office hülyeségeiből. De ez már egy másik kérdés.

Természetesen nem dönthetek helyetted, csak sokszor furcsa, hogy amikor létezne egyenes út is, sokan akkor is azt keresik, hogy hogyan tudnának minél ingoványosabb talajra tévedni.

2021. nov. 18. 14:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Minden iskola és munkahely a M. officet használja ezért akarom én is ezt megszokni. Minimálisat használom, a tárhelyet akarom csak backupnak használni.
2021. nov. 19. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!