Windows XP: Miért nem tudom pendrive-ról egy mappának a parancsikonját a Start menübe helyezni?
A hibaüzenet pl. nem derül ki. Az sejthető, hogy a pendrivera mutató parancsikont akarsz a start menübe elhelyezni, de pl az nem, hogy az milyen filera mutat. És a cél, hogy mit szeretnél szintén fontos. Mert ha egy file-t akarsz futtatni a pendriveról, akkor célszerűbb lehet a start menübe nem parancsikont tenni, hanem egy .bat file-t, ami meghívja az adott futtatható állományt.
Egyébként persze lehet létjogosultsága az XP-nek pl olyan környezetben, ahol valami legacy programot kell használni, ami sehogy máshogy nem fut, de ebben az esetben is törekedni kell, hogy mielőbb le legyen cserélve a program frissebbre, mert az XP nem biztos, hogy fog futni az újabb hardvereken, másrészt egy XP-s gépet nagyon nem jó ötlet kiengedni a netre, mert pillanatok alatt összevírusozódik.
Hibaüzenetet valóban nem írtam. Úgy gondolom, hogy egyértelmű, hogyha valami hiba van, akkor a hibát leírva teszem fel a kérdést. Ha tehát nem írok bele hibaüzenetet, akkor nincs hibaüzenet. Persze az is igaz, hogy nem mindenkinek egyértelmű, hogy írja le a hibaüzenetet is. Hibaüzenet nem volt, csak ahogy próbálkoztam úgy nem volt arra lehetőség, hogy a Start menübe húzzam a mappát (vagy parancsikonját).
Mappáról (pontosabban mappának a parancsikonjáról) van szó a kérdésben, nem programról.
Most ismét átolvasva a 3. kérdést jogosnak látom. pendrive-ra mutat.
A cél: Mappát megnyitni Start menüből. Mappát, nem programot. Az igaz, hogy a mappán belül fájlokat szeretnék megnyitni, de azok a Mappában találhatók.
Tisztában vagyok a hátrányokkal, veszélyekkel, a mégis mellette szóló érveket nem kívánom taglalni.
Újabb kérdés: Mi a különbség a parancsikon és a következő mappa között?: az asztalon van egy mappa, amit behúzok a Start menübe - tehát ami be van húzva. Innen (mármint a Start menüben lévő mappában) az adatok ugyanúgy elérhetőek, mint az asztalon lévő mappában, pontosan ugyanazok, mégis a fájltípusa "Fájlmappa". Ha módosítok valamit a Start menüből megnyíló mappában, akkor ugyanúgy módosul az asztalon lévőben és fordítva is igaz. Most akkor kétszer foglal helyet a mappa a gépen vagy egyszer és hogyan kell értelmezni? Parancsikon lenne? De nem az, mert "Fájlmappa" a Típusa.
"hasznos, részletes, hosszú válasz érkezett egy embertől. A hozzászólás utolsó mondata viszont olyan fordulatot vett az egészben, amit el nem bírtam képzelni - mert teljesen készségesNEK TŰNT. Az ilyen típusú hozzáállás NEM érdekel."
Ezt nem értem. Melyik mondattal volt gond?
Azzal, ahogy leírtam, hogy kétféleképpen nézhet ki az a start-menü?
Még egyszer:
"Vagy van a lebutított, úgynevezett "Klasszikus" Start menü..."
-Tehát az előbbi mondat végén az a 3 pont azt akarta jelenteni,
hogy ha Klasszikus Start menü van beállítva, akkor kicsit
átfogalmazom a leírtakat, amennyiben erről jelzést kapok.
Mivel nem akarok téves irányba továbbmenni.
13-as! Akkor mi a különbség a hardlink és a parancsikon között? Funkcióját tekintve ugyanannak látom.
14-es! Így értelmezd: "Egyszer feltettem egy kérdést valamiről...""...utolsó mondata..." Tehát az a mondat még a megtörtént eset taglalásához tartozott, nem a 8-as hozzászólásodat kritizáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!