Szeretnék animációt csinálni,milyen program kell hogy csinálhatsak?
Mivel nem vagyok pocsék rajzból,kérdezném hogy mik ezek az applikációk?
Van számítógépem ahol meg tudnám csinálni.
Igazából nem az a pont hogy "uu de szuper animációt csináljak" hanem időfoglalás lenne..
Légyszíves normálisan válaszoljatok,mert csak egy ártatlan kérdés,nincs semmi politika/társadalmi kérdés,akkor lesztek normálisan válaszolni!
Animációs szoftvereknek hívják őket.
Ezernyi féle/fajta van - pár ingyenes (a #1-es által emlegetettek bár professzionális kompozitáló és vektorgrafikus szoftverek, de teljes, legális változatai fizetősek) és nyílt forrású (elérhető az a forráskód, amiben a programot irták, így van lehetőséged a szoftver kódjának áttanulmányozására, átellenőrizésére, egyéni módosítására) a teljesség igénye nélkül:
* Pencil2D: [link]
* Synfig: [link]
* Opentoonz: [link]
* enve: [link]
* Blender: [link] - ez elsődlegesen 3D modellező szoftver, de lehet 2D animációkat is csinálni vele, van benne kompozitálási és videoszerkesztési lehetőség is
* Krita: [link] - ez elsődlegesen festőszoftver, de lehet benne animálni is
A Blender-t én is ajánlanám. Nagyon jól el lehet vele tölteni az időt. :)
Korábban egy grafikus ismerősömtől megkaptam a "MAYA" programot, ami eszméletlenül profi, de szimpla időtöltéshez nem olcsó. (Hacsak nem úgy kapod, mint én.)
Köszönöm az válaszokat :)
Felpontozotalak titeket :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!