Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excelben, hogy van ez a feladat?

Excelben, hogy van ez a feladat?

Figyelt kérdés

Szóval vannak különböző személynevek(A1) akinek van melletük emailjük(B1). Ezek az emailek végződnek .com, .de, .hu stb-re

Egy új cellába(F1), hogy tudom kiíratni csak a .com-os emaileket, de a .com legyen kicserélve ".org"-ra

Pl. jozsika123@gmail.com az új cellában jozsika123@gmail.org legyen.

Köszönöm szépen előre is!

2021. okt. 28. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
=BAL(B1;HOSSZ(B1)-3)&"org"
2021. okt. 28. 20:30
 2/7 anonim ***** válasza:

#1 csak a com-ot kell org-ra cserélni, de a hu-t pl. nem (és az ráadásul csak két karakter, szóval még hibás is lenne az eredmény).

A =HELYETTE(B1;".com";".org") egy fokkal jobb lenne, de ez elrontaná például a .com-ot nem a cím végén tartalmazó címeket (például az office@zooland.com.de létező email cím).

Korrektül csak regexp-pel lehetne megoldani, persze ahhoz már szkriptet kell írni.

2021. okt. 28. 20:58
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 Köszönöm!

Csak annyi a baj vele, hogy azokat is átírja org-ra, akik hu vagy de-sek. Azoknak maradni kell hu-nak és de-nek.

2021. okt. 28. 20:59
 4/7 anonim ***** válasza:

ezt mindenképp excelben kell megoldani?

én ilyenkor kiexportálom valami csv formátumba (pl ; tagolással) és egy megfelelő szövegszerkesztővel kicserélem, ami tud reguláris kifejezéseket kezelni. pl Atom... (vagy linuxon Xed)

de gondolom windows-on a notepad++ is tud ilyet.

utána pedig importálhatod ha mindenképp excelben akarsz tovább dolgozni vele

2021. okt. 28. 23:05
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 Igen, de amit a 2. írt szerencsére jó az, mert a "com" tényleg csak a végén fordul elő mindenhol. Szóval nekem elég lesz így.
2021. okt. 29. 01:13
 6/7 anonim ***** válasza:
#3 Oh, akkor rosszul értelmeztem a kérdést. Ahhoz hogy csak. com-ot cseréljen még egy HA függvénnyel bővítením, ami az #1-el megegyező módon megnézi hogy az utolsó 3 karakter com legyen =HA(JOBB(B1;3)="com";BAL(B1;HOSSZ(B1)-3)&"org";"") Ezt most telefonról pötyögtem be, lehet benne elírás/hiányzó karakter.
2021. okt. 29. 04:50
 7/7 Farkas999 ***** válasza:
Szerkesztés-csere a legegyszerűbb.
2021. okt. 29. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!