Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Manjaron miért nem működik a...

KmsRys kérdése:

Manjaron miért nem működik a make build?

Figyelt kérdés

Pár napja ugyanezt megcsináltam, amit most szeretnék, akkor működött, de most valamiért nem akar.

Egy nagyon egyszerű programot szeretnék forráskódból fordítani: [link]

Ott van az a 4 sor, ennyiből áll a lefordítás/telepítés. Igen ám, de amikor beírom, hogy make build, akkor ezt írja ki:

cc -O3 -o uwufetch uwufetch.c

make: cc: No such file or directory

make: *** [Makefile:25: build] Error 127

Esküszöm, hogy pár napja egy másik Manjaro telepítésen is megcsináltam ezt, akkor bezzeg működött! A Manjaro verzió ugyanaz, mint a múltkori, annyi, hogy az HDD-re volt telepítve, ez pedig SSD-re. Mondjuk ez szerintem nem számít.

2021. okt. 19. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A hibajelzés alapján nincs telepítve a GCC. (Vagy csak nincs rálinkelve a cc.) Telepítsd a GCC-t! Vagy ha telepítve van, akkor csinálj a gcc-re egy softlinket "cc" névvel!
2021. okt. 19. 17:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Jé, tényleg az volt a gond, hogy nem volt telepítve a GCC.

Mivel telepítés után eltávolítottam egy pár előtelepített programot, ezért valószínűleg vitte magával ezt is, azért nem volt telepítve. Mindegy, már működik, köszönöm a választ!

2021. okt. 19. 17:17
 3/3 anonim ***** válasza:
84%
Amúgy ott van hozzá a bináris .tar.gz-ben...
2021. okt. 19. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!