Szerintetek lehet még népszerűbb a Linux? Egyre jobbak lesznek a Linux disztrók(kivéve pl az Ubuntu, azt egyre jobban elcseszik). Jó alternatíva lehet mostanra Windows helyett, akár játékra is mostmár.
"nagyon vonz a kihívás és a szabadság, amit a Linux nyújtani tud"
Pedig pont ez a két dolog, ami miatt a Linux ott tart, ahol tart. A felhasználók túlnyomó többségét sem a kihívás, sem a szabadság nem vonzza, ők csak használni akarják a gépüket.
Nekem ubuntu mate van,és eddig atomstabil.
Pedig még a compiz is be van kapcsolva jó pár effektel. :)
Nekem Mint (Ubuntu based) és MATE fut, elég jó, de vannak furcsaságai. Pl. a desktop és az alsóbb rétegek (pl. Xorg) beállításai néha keverednek, egyik üti a másikat. Mondjuk ez valószínűleg a desktop hibája, nincs teljesen összehangolva a Debian/Xorg alappal.
Ettől függetlenül szeretem, használom. :)
Ahogy a szoftverek egyre inkább "felhősödnek", egyre kevésbé számít, hogy milyen oprendszeren akarod elérni. Még a M365 is egészen használható Linuxon böngészőben. Persze, bizonyos tevékenységek nehézkesen végezhetők, de hát mindig lesznek ilyenek, hobbi/amatőr célokra szinte minden kategóriára van megoldás.
A játékok esetében más a helyzet, ott a Linux még mindig nem a legjobb platform és nagyon valószínű, hogy nem is lesz az a közeli jövőben. Persze, vannak jó játékok, de sokkal-sokkal szegényesebb a kínálat, és ezen a steam sem fog segíteni (a korábbi steamOS sem tudott). Viszont ott a Stadia, az XBox Cloud Gaming, stb., megint tökmindegy, hogy a böngésződ milyen oprendszeren fut. Szóval igen, bizonyos tekintetben egyre jobb alternatíva lehet egy szélesebb rétegnek.
őő, nekem régi atomos tableten is van, annál lejjebb nincs.
Akkor azt mondod hogy nem működik rajta csak úgy érzem mintha működne ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!