Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudnék bejelentkezni...

KmsRys kérdése:

Hogyan tudnék bejelentkezni az Arch Linuxba?

Figyelt kérdés
VirtualBoxra telepítettem, de azt hiszem, hogy el is szúrtam... Az ArchWiki alapján feltettem a LightDM-et, de asztali környezetet még nem telepítettem. Akárhányszor be akarok jelentkezni, mindig kiírja, hogy "Failed to start session" és sehogy se tudok bejelentkezni. Ha lenyomom a Ctrl + Alt + F1 billentyűket, akkor kidob ugyan a LightDM-ből, de akkor se tudok bejelentkezni, mert arra a képernyőre jut vissza, amikor kiírja, hogy /dev/sda1 clean, stb, stb, stb, és ott meg is áll. Sajnos a LightDM egyből indul, nem tudok előtte csinálni semmit. Valahogy ki lehet kerülni a LightDM-et, hogy command line-ból tudjak bejelentkezni? Jó lenne megmenteni, ha már idáig eljutottam, ugyanis szó szerint semmit se tudok csinálni vele. Erre még az ArchWikin se találtam megoldást.

2021. szept. 27. 18:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltad már ctrl+alt+f2-vel, vagy f3-mal? Több TTY felület van.
2021. szept. 27. 18:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A tty2-vel sikerült!
2021. szept. 27. 18:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Mostmár van asztali környezet is, minden jól működik.
2021. szept. 27. 19:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jöhet az éles telepítés. 😎
2021. szept. 27. 19:39
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 az lesz majd, egyelőre még VirtualBoxban ismerkedek vele, bár úgy néz ki, hogy legalább annyira boldogulok vele, mint az Ubuntuval, Debiannal, annyi, hogy itt előtte "össze kell rakni" a rendszert, ami kicsit hosszadalmas, de cserébe egy sallangoktól mentes, saját igényekre szabott rendszert kapok. Most is arról írom ki ezt egyébként.
2021. szept. 27. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van, olyan, mint a lego. De ezt szinte bármelyik disztróval meg lehet tenni, ha van minimál telepítője. Csak az Arch-nak jobb a dokumentációja ehhez.
2021. szept. 27. 22:37
 7/7 Tom Benko ***** válasza:
100%
Bejelentkezik az, csak nincs xinitrc fájlod, úgyhogy feladja magát.
2021. szept. 28. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!