Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A "free to play" játékokat...

A "free to play" játékokat tényleg csak úgy lehet sikeresen játszani, ha egy csomó pénzt elköltesz bennük?

Figyelt kérdés
Pl. a WOT-ban is simán szharrá lőnek ha csak az ingyenes dolgokkal tolod, úgy nem sok esély van a nyerésre szerintem, bár ez gondolom igaz a Fortnite-ra is meg a többi free to play játékra vagy mégsem?

2021. szept. 17. 03:58
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Nem igazán, legalábbis nem minden free to play játék p2w (pay to win). Sok játékban csak kinézeteket (fegyver, játékos, stb) tudsz vásárolni, aminek lényegi előnye nincs ugye.
2021. szept. 17. 05:25
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

normális esetben csak kinézet vagy dísztárgyakat vehetsz

rosszabb esetben valami olyat, amivel előnyre teszel szert

van sok példa p2w játékokra vagy olyanok, aminél X lvl után extrém lassú lesz a szintlépés, ha nem pénzezel

pl. wot, war thunder, egy darabig ellehet szórakozni, de aztán leragadsz egy szinten

a p2w csúcsa szerintem a metin2, valami ritka gusztustalan egy játék ebből a szempontból

nyílván erre szükség van, a szerverek nem ingyen futnak, a játékot nem ingyen fejlesztik és a luxus villa sincs ingyen

2021. szept. 17. 05:45
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

Bár költöttem rá de a Warframe szerintem az egyetlen olyan játék,ahol bármit el lehet érni úgy is hogy nem költesz rá,és a legjobb a játékosok közötti piac.

Ezért csak ezzel a játékkal játszok. Van egy hátránya is...nagyon sok időt bele kell ölni hogy tényleg legyen eredménye..már 5 éve játszok vele.

2021. szept. 17. 07:56
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Free to play játékból kétféle van.

Az egyik egy korrekt multiplayer játék, ahol addig van játék, addig vannak meccsek, addig van "tartalom", amíg sokan játszanak vele miden időpontban. Ehhez kell a free to play modell, ami kialakít egy tömegbázist, aztán aki akar, az elkezd lootboxokat, kozmetikai cuccokat, egyebeket venni, amelyek viszont nem adnak játéktechnikai előnyt (legfeljebb valami pénzért azonnal megvehető camo, ami jól rejt, vagy xp booster a gyorsabb fejlődésért, kényelmi funkciók, mint a több elmenthető loadout, ilyesmi). Nem ad viszont extra páncélt, extra sebzést, extra pontosságot.

Ezekbe a játékokba viszont folyamatosan pakolni kell a tartalmat, új fegyver, új jármű, új pálya, új játékmód, amit folyamatosan el lehet adni. Illetve ezekhez jönnek az eventek, új season-ök, fizetősöknek új játékmódok. Ezt nyilván csak komoly, nagy cégek tudják megengedni maguknak, és folyamatos az egyensúlyozás, hogy a fizetősök kapjanak is valamit a pénzükért, de az ingyen játékosok se érezzék azt, hogy csak golyófogónak vannak.

Ilyenek a COD:Warzone, a Planetside2, a Warframe, az Apex Legends, és még a Fortnite is. Meg még nyilván egy csomó másik.

A másik út, hogy az ingyenes játékosokhoz képest bődületes előnyöket adnak pénzért. WoT, Metin2, és úgy általában a kisebb, gyakran orosz, kínai fejlesztésű játékok, ahol néhány ember "lerablása" az üzleti modell lényege.

Aki akar, az viszont mindenféle zsánerben találhat magának korrekt free to play játékot.

2021. szept. 17. 08:08
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Csilliom féle "free to play" játék van kint a piacon, nem lehet általánosítva mindre rámondani hogy igen, vagy nem.
2021. szept. 17. 08:17
 6/9 anonim ***** válasza:
43%

Játék válogatja.

A Wot arany lőszere genyo húzás, ellenben pl War thunder-t 8 eve jatszom full ingyen, es sosem volt gond hogy nem fizetek. A premium tank is kilőhető szemből. A fejlodesrol meg, nem vagyok turelmetlen, nem kell top tier minden nemzetnel egy het alatt.

Path of exile szinten ingyenes, népszerű, es full ingyenes.Ea meg lenne pelda ra.

Masik megoldas a valodi penzel vasarolhato dolgok jatekbeli eladasa.

Az Aion eu-n miota f2p lett, full premium accountom volt valami 7 even át, valodi penz nélkül. Ez is-is, kellene kolteni rá, de van lehetoseg megoldani jatekpenzel is.

2021. szept. 17. 08:30
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Mindenki a wotot hozza fel hogy mennyire pénz hajhász és semmit se érsz el benne ha nem fizetsz de az egyetlen ami tényleg must have az a prémium fiók. Nyolc éve tolom abból hatig csak prém fiókot vettem meg ötszázért egy nyolcas tankot egy maratonból és sose volt semmi bajom a kredittel meg az arany lőszerrel se mert bőven visszafarmolom még a sima tankokkal is és megvan a 60% winrate is. Az egy év prém fiók kuponnal amit játék közben csak úgy kapsz 22ezer Ft ami havi 2ezernel kevesebb, még az HBO előfizetés is drágább nála, prém tankot meg már kötvényből is tudsz venni ingyen. De azt az egy év prémet is szeptemberben vettem és még most is 377 nap van hátra belőle mert kapom az eventekből. Igaz így nézve csak félig ingyenes játék mert ha nem fizeted ki a prém fiókot akkor eléggé kellemetlen a játék, azt elismerem, de én még nem találtam olyan fejlődős multi játékot ami teljesen ingyenes lenne. Minden ilyen játéknál vagy kifizetsz egy nagyobb kezdeti összeget és onnantól totál ingyenes minden vagy havi előfizetéses mint a wow vagy azon a sémán alakul mint a wot hogy ingyenesnek ingyenes de ha nem áldozol rá egy kisebb összeget akkor sokkal lassabban fogsz fejlődni.
2021. szept. 17. 11:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát kérdező, egy valami van, ami durvább, mint a free to play, a Drakensang, az nem egyszerűen free to play, 2-3 éve, játszottam vele utoljára, és egyik ismerősömmel üzleteltem, majd ő vett nekem benne valamit 700 forintért, ilyen fegyver dolgot, és, én azt a karakter-t, húztam pár hónapig, majd jött egy valami furcsa nevű frissítés, Dark legacy, abban a pillanatban, a Drakensang már nem drakensang volt, hanem valami elcseszett mocsok. Bár, erre 3 hete jöttem rá, amikor visszaléptem :D mondván, hogy az egy jó játék volt. Azt is tudom, hogy miért csináltak változtatást, azért mert, már alig vásárolt valaki pénzért tárgyakat, így hát le kellett gyengíteni őket, akár törölni, és, mindenféle megszerezhetővel kárpótolni, a játékosokat, hogy vegyenek újra. Egy játékon nem szokásom kiakadni, ezen se, nem a játékon akadtam ki, hanem a pénzéhes "Vedd meg!" "Most!" "Lájkolj!" "Instagram-on kövesd be!" Én megőrülök az ilyesmitől komolyan, és aztán utána jön a "TikTok-on is fent vagyunk!" Na meg a jó. Nekem, facebook arra van, hogy üzenjek, és a játékon belül, nem csak azon belül, hanem a telefonos alkalmazásokon belül, ha fizetek nem jönnek elő, de a legtöbb helyen ott van, leírva, hogy "Like-olj" vagy ilyesmi, és nem ez a gond, hanem, hogy remegős animációja van az ikonnak! Ami eszi de minimálisan csak, de eszi a telefoneszköz videó memóriáját. Ez szerintem direkt van, és még biztos olyan is van, ahol láthatatlan a fizetős program hátterén levő második réteg, amiben láthatatlan pénz-szerző reklámok vannak, vagy telefon akkumlátor merítő dolgok.
2021. szept. 17. 12:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Van, akit motivál, ha csili vili fegyver skinje lehet és ettől fog pszichésen jobban játszani.
2021. szept. 17. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!