Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Windows alkalmazások többség...

A Windows alkalmazások többsége miért nem érhető el a store-ban?

Figyelt kérdés
Miért nem úgy írják meg őket, hogy elérhetőek legyenek ott is? Ha így lenne, sokkal jobban terjednének az ARM alapú Windows-os tabletek. A Windows RT sem lett volna teljes csőd.
2021. szept. 4. 11:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Azért, mert szinte senki nem használ ARM alapú windowsos tabletet. Nem fejlesztenek a senkinek.
2021. szept. 4. 12:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, én sem, de vennék. Ez ördögi kör, a 21-es csapdája. Nem tudom, mi másért nem nagyon terjedtek el a Windows-os tabletek. Nekem ilyenem van, persze régi Atommal.
2021. szept. 4. 12:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Mert alapvetően halott irány volt. Ott van pl: Microsoft’s Surface Pro X

Ez ugye ARM alapú. (Direkt kerestem saját terméket, mert ugye erre optimalizálva van, tehát a lehető legjobb teljesítményt nyújta, így összehasonlítható mással, pl mac-el.)

[link]

Ha megnézed a grafikont, akkor (tekintsünk el attól, hogy ugyanezen az architektúrán az apple rommá veri - nem, nem vagyok fan, ezek tények) de pl az i5-ös HP pavilion x360 szintjét tudja hozni. Csak azon fut minden kényelmesen és nem mellesleg kevesebb mint feleannyiba kerül. Mi okom lenne akkor ezt választani? Így viszont értelmét veszti az alkalmazások fejlesztése is.

2021. szept. 4. 12:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem érhetőek el a storeban merr eddif a kutyát nem érdekelte és nem is volt ingyenes feltenni oda egy appot. Windows11-el várhatóan változás fog bekövetkezni, változtattak a policyn és elkezdtek szállingózni "rendes" appok a storeba
2021. szept. 4. 12:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Az S-mode laptopokat is rendre átkapcsolják hogy tudjanak rendes win32/64 programokat is futtatni, nem szeretik az emberek a buta áruházas programokat.

(amelyik proginak van áruházas és natív wines verziója is azok esetében is az előző nagyon használhatatlan funkciószegénynek tűnik)

2021. szept. 4. 13:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, de továbbra sem vagyunk sokkal beljebb. Tény, hogy nagyon kevés ARM alapú Windows-os tablet van, de nem csak a Surface Pro X. Ilyet valószínűleg én sem vennék ennyiért, a Microsoft erősen túlárazza a Surface tableteket, alternatíva viszont nem nagyon van. Az Intelnek tudtommal nincs megfelelő, nagyon alacsony fogyasztású processzora, ami ráadásul még erős is, mint az Apple-nek. Mondjuk nincsenek rákényszerítve, hogy ilyet dobjanak piacra. Tehát a jelenlegi (Windows on ARM) kínálat halovány, és drága is. A Windowsnak viszont bőven vannak előnyei (kevés hátrány mellett) a konkurensekkel (Android, iOS) szemben, ezért is használok én is ilyet. Ha lenne olcsóbb (ARM alapú) Windows-os tablet, és komolyabb lenne az Áruház app-kínálata, szerintem népszerűbb lenne. Az érdekelt elsősorban, hogy a fejlesztőknek ez mennyi plusz munkát jelent. Egyébként azért így sincs kevés alkalmazás, tehát nem lehet azt mondani, hogy a kutyát nem érdekli. Elismerem, jelentős részük szemét, koppintás, vagy sima webalkalmazás, esetleg csorbított funkcionalitású, vagy régen frissített. Tehát mennyi plusz munkáról lehet szó?
2021. szept. 4. 15:38
 7/9 anonim ***** válasza:

"Tehát mennyi plusz munkáról lehet szó?"

Ez az alkalmazás jellegétől függ. Nyilván egy "mezei" raktárkezelő programot nem ugyanannyi munka kiadni egy másik architektúrára mint mondjuk ha az autocad-et szeretnéd. Függ attól is, hogy milyen nyelven íródott eredetileg, milyen technológiákra épül (pl lehet használ olyat, ami viszont arm-re nem érhető el, így vagy kell saját megoldást faragni rá, vagy nem lesz teljes funkcionalitású..) stb.. szóval általánosságban szerintem elmondható, hogy SOK plusz munka, ami jelenleg nem térülne meg az esetek többségében.

Főleg ha mondjuk egy adott program használata nem is igazán releváns mondjuk "tabletes környezetben".

2021. szept. 4. 16:24
 8/9 anonim ***** válasza:

"A Windowsnak viszont bőven vannak előnyei (kevés hátrány mellett) a konkurensekkel (Android, iOS) szemben"

Erről mesélhetnél, mert én épp azt látom, hogy az átlagfelhasználónak semmilyen pluszt nem jelent egy Window-os tablet egy Androidossal vagy iOS-ossal szemben.

Én használtam Windows 10-es DELL tabletet, szerintem borzalmas.

2021. szept. 4. 19:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Ha mást nem is, de pl. használhatsz asztali böngészőt akármilyen kiegészítővel (pl. mobil nézet, stb.). De az egész rendszer sokkal összetettebb, és jobban felszerelt, csak nézz körül. Az sem igaz, hogy zabálná a RAM-ot, az enyémben 2GB van, és kényelmesen használható (bár az Atom Z3735F ezt nem könnyíti meg).
2021. szept. 4. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!