A Windows alkalmazások többsége miért nem érhető el a store-ban?
Mert alapvetően halott irány volt. Ott van pl: Microsoft’s Surface Pro X
Ez ugye ARM alapú. (Direkt kerestem saját terméket, mert ugye erre optimalizálva van, tehát a lehető legjobb teljesítményt nyújta, így összehasonlítható mással, pl mac-el.)
Ha megnézed a grafikont, akkor (tekintsünk el attól, hogy ugyanezen az architektúrán az apple rommá veri - nem, nem vagyok fan, ezek tények) de pl az i5-ös HP pavilion x360 szintjét tudja hozni. Csak azon fut minden kényelmesen és nem mellesleg kevesebb mint feleannyiba kerül. Mi okom lenne akkor ezt választani? Így viszont értelmét veszti az alkalmazások fejlesztése is.
Az S-mode laptopokat is rendre átkapcsolják hogy tudjanak rendes win32/64 programokat is futtatni, nem szeretik az emberek a buta áruházas programokat.
(amelyik proginak van áruházas és natív wines verziója is azok esetében is az előző nagyon használhatatlan funkciószegénynek tűnik)
"Tehát mennyi plusz munkáról lehet szó?"
Ez az alkalmazás jellegétől függ. Nyilván egy "mezei" raktárkezelő programot nem ugyanannyi munka kiadni egy másik architektúrára mint mondjuk ha az autocad-et szeretnéd. Függ attól is, hogy milyen nyelven íródott eredetileg, milyen technológiákra épül (pl lehet használ olyat, ami viszont arm-re nem érhető el, így vagy kell saját megoldást faragni rá, vagy nem lesz teljes funkcionalitású..) stb.. szóval általánosságban szerintem elmondható, hogy SOK plusz munka, ami jelenleg nem térülne meg az esetek többségében.
Főleg ha mondjuk egy adott program használata nem is igazán releváns mondjuk "tabletes környezetben".
"A Windowsnak viszont bőven vannak előnyei (kevés hátrány mellett) a konkurensekkel (Android, iOS) szemben"
Erről mesélhetnél, mert én épp azt látom, hogy az átlagfelhasználónak semmilyen pluszt nem jelent egy Window-os tablet egy Androidossal vagy iOS-ossal szemben.
Én használtam Windows 10-es DELL tabletet, szerintem borzalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!