Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem játssza le renderelé...

Miért nem játssza le renderelés után a videót a számítógép?

Figyelt kérdés

DaVinci Resolvban renderelem le a digitalizált családi videókat és eddig semmi gond nem volt. Ez az 5. videó amit így csinálok meg és a többi lejátszható, semmi gond velük. Renderelés közben nem dob hibát, simán lefut.

Quicktime H.264- ben renderelek, minden beállítást ugyan úgy csinálok mint eddig, mi lehet most a baja?

2021. szept. 3. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Miért nem használsz valami normális formátumot, mondjuk MKV-t?

Hogyan jelentkezik a nem-lejátszás, mi a konkrét hiba?

2021. szept. 3. 19:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Nincs hiba üzenet.

A videó 2 órás volt, most ebből a 2 órából csináltam 1-1 órásat és így lejátssza renderelés után. Fura.

A formátumot azért használom mert ezt láttam tutorial videóban :)

Miben másabb az MKV?

2021. szept. 3. 20:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Mondjuk Resolvban nem is látok MKV formátumot amire renderelni lehetne.
2021. szept. 3. 20:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy megszakadt vagy valamiért hibásan futott le elsőre a renderelés és ezért nem teljes a fájl, ami miatt lejátszási hiba jelentkezik? Ha hibás/hiányos a fájl, akkor előfordul hogy csak egy részét játssza le, de olyan is előfordul, hogy egyáltalán nem tud belőle semmit lejátszani - attól is függ, hol van a hiba a fáljban és milyen információ hiányzik miatta, mennyire nagy mértékben akadályozza a dekódolást.

Lehet, hogy egy egyszerű újra renderelés is elég volna.

Így látatlanban, az export beállítások részleteinek ismerete nélkül nehéz megmondani, hogy mi lehet a gond.

Az se teljesen mindegy, mivel akarod lejátszani, pl. MKV-t se játszik le minden lejátszó. Bár gondolom ugyanazzal próbálod lejátszani, amivel az előzőt sikerült, így ez a te esetedben nem kéne, hogy gondot okozzon.

Facebookon van egy DaVinci Resolve magyar csoport, esetleg ott érdemes lehet a pontos beállításokat leírva/screenshotolva megkérdezni.

2021. szept. 5. 12:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom van e köze hozzá, de szabadítottam fel helyet a meghajtón és most minden renderelés sikeres és le is játssza.
2021. szept. 5. 13:30
 6/6 anonim ***** válasza:
A helyhiány tud furcsa dolgokat eredményezni. A legtöbb fotó és pláne videó szerkesztő programnak jó sok szabad helyre van szüksége és az operációs rendszer se szereti, ha szűkre szabják neki a lemez területet. Nem érdemes nagyon kicentizni.
2021. szept. 5. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!