Szakdolgozatban Excel-ben a diagramoknál, hogy kell a forrásmegjelölést csinálni?
Saját készítésű diagramok.
Szakdolgozatokban szokott szerepelni a diagramm alatt, hogy "forrás: saját diagram vagy saját szerkesztés ... stb.
Ezt, hogy írom oda?
A lépések érdekelnének, hogy mire kell kattintatni.
Köszi!
Az adatokat én vettem fel kérdőívekkel. Akkor azt, h jelöljem meg?
A másik, h a kérdés arra vonatkozott, h hogyan írom a szakdolgozatba illesztett diagram alá a forrásmegjelölést.
Gondolom a leírásban megemlíted a kérdőíveket, vagy hogy pontosan miről is szól a diagram
"A megkérdezettek 70%-a mondja azt, hogy blablabla" vagy ilyesmi, ahogy az újságban is lenni szokott
Ebből már egyértelműen le lehet vonni, hogy mi az adatok forrása.
- Akkor, azt, hogy tudom megcsinálni, hogy ha pl. nem saját adatokból dolgozom a diagrammban, akkor a diagramm alatt a bal alsó sarokban megjelölöm a forrást.
Tehát, így nézne ki:
- 1. ábra (egy Word-ben középre zárt Excel-ben készített diagram felett)
- diagram (amiben benne van a kérdés felől, amiről szól pl. Hány fő...?, alatta az oszlop diagram)
- forrás:... (A BAL ALSÓ SAROKBAN A DIAGRAM ALATT)
Több helyen láttam ilyet és elvileg nekünk ez a formai követelmény. De levelezőre járok, nincs kitől megkérdezni.
Az nem jó, h: Hivatkozások - felirat beszúrása - diagram alá (Mert ebben az esetben vagy középre zárja, ami a diagram közepe. Vagy bal oldal szélére zárja, ami már a diagramtól távol van, mivel a diagramm középre van zárva.)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!