Szerinted mi a tökéletes védelem a számítógépnek?
A jó védelem okos felhasználónál kezdődik, aki megválogatja, milyen oldalakra megy fel, és mindig maunálisan is leellenőriz minden letöltést több programmal is. Pár másodpercet vesz igénybe, és órákat spórolhat meg. A jó védelem 90%-ban csak a felhasználón múlik. A maradék 10%-ra ott vannak a különböző védelmi programok.
A védelmem 90%-a abból áll, hogy megnézem, mire kattintok, mit mire engedek fel, a programok erre csak rásegítenek, bár Comodo kötekedése sokszor jól jön.
A maradék 10%: Avast free + Comodo tűzfal + Ad-Aware free anti spyware + Malwarebytes Anti Malware.
BandSz, az Ubuntu tényleg biztonságos, mint a többi Linux is, de létezhet (és valószínűleg létezik is egy pár) vírus rá. A biztonság abból adódik, hogy ha egy ilyen vírust sikerül találnod is, az semmiféle módosítást nem tud végezni a rendszeren, csak ha rendszergazdaként (vagy root-ként) nem futtatják, amihez a felhasználó meg kell adja a kódját, és akármilyen felhasználó gyanakodna ha egy program, amiről még nem is hallott, semmilyen ok nélkül kéri tőle a jelszavát... :) Másik dolog pedig, hogy Linux rendszereken a fájlok tulajdonságánál van egy futtathatósági kapcsoló (a windowsos rejtett megy ilyen nem túl értelmes dolgok helyett), ezért a vírust nehezebb elindítani is... Bár olyan létezhet, ami egy programmal együtt telepíti magát...
Én ezt ajánlom védelemnek: egy Linux alapú rendszer pl. Ubuntu, Debian, Fedora, Suse vagy akármi más... :)
Windows XP Professionalom van és én ezeket használom:
Spybot - Search & Destroy
Avast (Home edition) [Rosszindulató tevékenység blokkolva... ez elég sokszor kijött amikor vírusos dolgokat akartam lehúzni]
Továbbá a Windows-Firewall -t használom
CCleaner -t használok a fölösleges dolgok ürítésére.
Avira Antivir Free+Windows Xp Firewall+rendszeresen frissítem az oprendszert!
A linuxokkal csak 2 nagyobb problémám van: 1. nem mennek vele a Windowshoz írt programok, 2. jóval nehézkesebb a kezelése mint a win-é. Hogy nincs rá komoly vírus, annak leginkább az alacsony elterjedtsége az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!