Létezik olyan file manager, ami tud kategorizálni?
Egy olyan rendszerre lenne szükségem, ami képes egy 10 000+ képet tároló mappát kategóriákra osztva rendezni. Mondjuk ha megadok három kategóriát, mint női ruhák, autók, kivégzőeszközök, akkor a mappán belül lehet olyan nézetet vagy rendezési módot váltani, hogy a normál windowsos file manager rendezéséből váltson át úgy, hogy továbbra is látom az összes képet, de már a mappa tetején a kiválasztott kategóriába tartozók sorakoznak, például az autók. És ennek a visszaváltása a windowsos rendezésre egyszerű, de nem a program bezárásával történik.
A TagSpaces-t próbáltam eddig, ami viszont lefagyasztotta a gépemet. Túl sok ennek a programnak, ha ennyi képet kell egyszerre kezelnie, ezért szükség lenne egy olyanra, ami ennyire nem igényel nagy erőforrásokat. 9. generációs i5 és 16 GB DDR4 hajtja a laptopot, tehát nem egy filléres ezer éves gépről beszélünk.
Utóirat a jó embereknek: Igen, tudom, hogy szar a gépem, és még filléres is, ráadásul ezer éves és kellene vennem helyette egy átalad tetszőlegesen felemlített másikat.
"fontos lenne látnom minden képet egyszerre"
Mind a tízezret.
Most ez vagy nem igaz, vagy egy sportkocsi árát költötted óriásmonitorra, amin tízezer képet tudsz egyszerre látni.
Ne vedd rossz néven, de vannak olyan ötletek, amiket technikailag nehéz, és lehet, hogy nem is célszerű olyan formán megvalósítani. Gyanítom, most is egy hasonló problémával állunk szemben. Nem tudom, hogy konkrétan mi az a feladat, ami miatt ez ilyen formán szükséges, de én praktikus okot nem tudnék mondani erre. Ha tízezer képről van szó, akkor abból egy kategória is bőven több annál, mint amit egy képernyőn kényelmesen láthatsz. Akkor meg nem irreleváns, hogy látod-e utána a többit? Simán mappákba lehetne rendezni kategóriánként (feltéve, hogy a kategóriák között nincs átfedés), és akkor nem kéne mindenféle külső szoftverrel mókolni. A legfőbb baj ugyanis, hogy az NTFS fájlrendszer nem tud címkézni, így azokat egy külön fájlban/adatbázisban kellene a szoftvernek tárolni, és minden egyes fájl esetén ki kell bogarásznia, hogy ahhoz a fájlnévhez milyen címke tartozik. Ez pár tucat fájlnál még járható út, de amikor ennyi fájl van, az milliós nagyságrendű keresési műveletet jelent... Egyébként is eléggé szakszerűtlen dolog tízezernyi fájlt egyetlen mappába zsúfolni.
Ha meg valamilyen cél-alkalmazásra kell, akkor arra meg lehet írni ilyen szoftvert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!