Állítólag a Győr közeli lakóhelyem templomának legfelső lépcsőfoka pont olyan magasságban van,mint a győri városháza tornyának teteje. Vajon ezt megtudnám nézni valami netes progival, vagy hogy lehetne?
Elgondolkodtató kérdés - jóhiszeműen azt gondolom, hogy nem trollkodás
A legpontosabb mérést lézerrel fogod tudni megcsinálni, ez egy drága cucc, viszont bérelni is lehet ilyesmit 1-2 napra ha valóban fontos. Nézz utána, hogyan kell magasságot mérnek adott pontból (ne felejtsd el korrigálni a a tengerszint feletti magasságot is a két város között)
Köszi a segíteni akarást, de én olyanra gondoltam hogy letezik e ilyen progi?
Google earth vagy hasonló.
Amin mondjuk egyébként latom is a győri városházát. Mondjuk a falum templomát nem.
Egy egyszerű megoldás létezik amúgy, odaállok a templomunk lépcsőjére, bekapcsolom a túra gps-t ami ugye mutatja a magasságot is, majd elbattyogok győrbe és odaállok a városháza tornya alá, ott is mérek magasságot+hozzáadom a varoshaza magasságát. Ha a két szám stimnel, vagy közelít akkor kb igaz az állítás.
Viszont én nem szeretnék mozdulni, ha nem a szobábol a számítástechnika segítségével szeretnék erre rájönni.
Így gondoltam a kérdés.
Amúgy a távolság 17km légvonalban, szóval a lézeres sztori se tudom mennyire válna be.
Csak szépen sorjában🙂
A győri városháza 122 méteren van, a magassága pedig 59 méter, tehát a torony csúcsa 181 méter tengerszint feletti magasságon van.
Egy falusi templom torny nem sokott 20 méternél magasabb lenni, úgyhogy még hihető is a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!