Létezik olyan program vagy megoldás, ami egy szövegfájlban, ahol sorszámok vannak, minden számhoz hozzáadna egyet?
Nekem úgy sikerült, hogy mindenképpen szükség volt egy táblázatkezelőre(akár Microsoft Excell, vagy Libre Office Calc, amelyik szimpatikus). A listát beillesztettem a táblázatkezelőbe, úgy, hogy a számozás külön oszlopban legyen. Ezt irányított beillesztéssel meg lehet tenni. Ezután a számozás és a lista közé beszúrtam egy üres oszlopot. Az első sorba a következő függvényt írtam: =a1+1, vagy ha csökkenteni akarod a számot, akkor =a1-1. Enter és látható, hogy az első sorban máris megváltozott a sorszám a képletnek megfelelőem. Ezután rámentem az egérrel a képlet cellájának jobb alsó sarkára, amikor is a kurzor keresztre változott. Ezután már egyszerűen a függvényt lehúzzuk az egérrel a lista aljáig és minden sorban meg fog változni a sorszám. Ezután a 2. és 3.oszlopot kijelölöd, másolod és beilleszted egy .txt fájlba.
Nem kizárt, hogy van ennél egyszerűbb megoldás is, de nekem ezzel sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!