Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan hely, ahol saját...

Van olyan hely, ahol saját pdf-ből tudnak fotókönyvet nyomtatni és nem kell az ő szoftverüket használni?

Figyelt kérdés

2021. júl. 8. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Biztos van, csak lényegesen drágább lesz.
2021. júl. 8. 15:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem egészen értem a dolgot, a nyomdákba kész pdf-et szokás leadni. Az nagyon kényelmetlen, hogy elköteleződjön az ember egy új szoftver mellett és neki nem tetsző design-ok közül válasszon, aztán az egészet kezdheti elölről, ha az adott cég végül valamiért nem tetszik, stb. Egy pdf-et mindenhova el lehet vinni, és tudom hogy kell nyomdai előkészítés, de az elvileg automatikus és egy gombnyomás is lehtne, ez nem kéne gond legyen.
2021. júl. 8. 15:52
 3/8 A kérdező kommentje:
És ha csak színesben nyomtatok és beköttetem, az tök más lenne?
2021. júl. 8. 15:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Amit te készítesz PDF-et, az nem alkalmas közvetlen nyomtatásra, a nyomdanak kell átalakïtania, ez sok munka -> drága. Az adott szoftver eleve nyomdakész anyagot állít elő. Biztos más program is alkalmas rá, csak nem értesz hozzá.
2021. júl. 8. 16:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem miért sok munka, ez egy egyértelmű automatikus feladat, amit egy prancssoros script egy gombnyomásr ameg kéne tudjon oldani. Pontosan tudom mi kell a nyomdának, a pdf oldalakat át kell rendezni ívekre, az ívekre a genincvastagságot be kell számolni és a cropmarkokat rá kell rakni, borítot külön ívre rakni, stb. Több százezer nyomdában naponta több száz ilyen műveletet kell csináljanak tipikusan pdf-ből, szerintem ezt nem kézzel kell csinálni, hanem van rá egy script. Minegy hogy milyen és mekkora pdf, azt rögtön meg kéne tudja csinálni, de ha standard formátum, pl. A4, akkor pláne.
2021. júl. 8. 18:20
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 maradjunk annyiban hogy nem értesz hozzá, az A4-es formátummal mint standard viszont megleptél. Kiváncsi lennék hogy mennyi nyomdai kiadványod van otthon A4 mérerben.
2021. júl. 8. 19:47
 7/8 AmonRae válasza:

Soma Laskay - Help2print

Facebookon megtalálsz.

2021. júl. 9. 06:49
 8/8 anonim ***** válasza:

a Cewe és hasonló fotókönyv nyomtato helyek azért a saját szoftvereket használják, mert az egy sablon készletből dolgozik, pontosan olyan végtermék ez produkál, amilyen méretű, kiosztású anyagokkal ők dolgoznak. így tudják könnyen, gyorsan, futószalagon gyártani a fotókönyveket, hogy minél olcsóbb legyen.

ugyanezt a kimenetet elő lehetne állítani más programban is, a pontos méretek és egyéb paraméterek ismeretében, de mivel a széles tömegek, akikkel ők dolgoznak, nem biztos, hogy képesek lennének mindig mindent jol beállítani, ez egy csomó felesleges oda-vissza kommunikációt, hiba javítást eredményezne. ezt akarják maguknak megspórolni, mert így tudnak gyorsan, hatékonyan, futószalagon dolgozni és az árakat alacsonyan tartani.

bármelyik kis szériás gyors nyomda, vagy akár egy fénymásoló szalon is elfogadja a PDF-ed és megoldják az igényeidnek megfelelő végeredményt - csak ők más árakkal dolgoznak, mint akik futószalagon gyártják a fotókönyveket.

2021. júl. 9. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!