Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Rendszerhiba? Olvasd el...

Rendszerhiba? Olvasd el lejjebb és megérted!?

Figyelt kérdés
A Windows 7 operációs rendszer van fent a gépen, és egy másik meghajtóra tettem fel újból a win 7-et. A C meghajtót formázni akarom (A D meghajtóra van az újabb win7 felrakva) az újabb oprendszer formázójával[jobb klikk-formázás], és nem engedi. Azt írja ki: A Windows nem tudta befejezni a formázást.
2010. aug. 26. 20:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Felmerül bennem a kérdés, ha tudtad, hogy csak egy Win7-re van szükséged, akkor miért nem formáztad le a telepítőből a C meghajtót ? A régi rendszer helyére feltelepíthetted volna az újat. Szerintem Win alól nem tudsz leformázni egy particiót, amin rendszer van.
2010. aug. 26. 20:29
 2/14 anonim ***** válasza:

Live CD-ről viszont tud.

[link]

1.Letölt

2.Kiír

3.Bebootolsz és a "kipróbálás" gombot választod

4.Ha betöltött a rendszer, akkor pedíg a GParted segítségével törlöd a nem kívánatos partíciót.

2010. aug. 26. 20:39
 3/14 A kérdező kommentje:
A 2. válaszolónak: Addig értem hogyx bebootolok. De hol kell a kipróbálás gombra kattintani? ha betöltött a rendszer, vagy előtte?
2010. aug. 26. 20:52
 4/14 A kérdező kommentje:
Vagyis bocs nem kattintok, csak kiválasztom pl. enterrel, és úgy nem lehet, hogy daemon toolsal megnyitom az iso-t, feltelepítem a programot, vagy megnyitom, és úgy partícionálni?
2010. aug. 26. 20:59
 5/14 anonim ***** válasza:

Az lesz, hogy a boot menüben, vagy a bios-ban beállítod arra, hogy a cdről bootoljon, ne a lemezről. Mivel a cd, amit mutattam egy komplett operációs rendszert tartalmaz, ezért két lehetőséget fog felkinálni:

1. installálni szeretnéd a gépedre

2. csak kipróbálnád.

Neked a kipróbálás elég lesz. Nagyon lassan fog betölteni, mint minden "live" CD. Betölt az op rendszer és ott a rendszer menüpontban meg találod vagy a lemezkezelőt, vagy a gparted-et, szóval lesz olyan program, aminek a segítségével megsemmisiítheted a régi nem kívánatos partíciódat.

2010. aug. 26. 21:00
 6/14 anonim ***** válasza:
Sajnos mindenképpen arról kell bootolnod, mivel nem csak sima program, hanem op rendszer. Előszőr be mountolod daemon toolsba, aztán nérot megnyitod és cd másolása és beteszel egy üres cd-t
2010. aug. 26. 21:02
 7/14 A kérdező kommentje:
És hogy kell beállítani hogy cd-ről bootoljon? Bocsi de nem tudom. És ki kell írnom a .iso fájlt pl. dvd-re és azzal indítani?
2010. aug. 26. 21:04
 8/14 A kérdező kommentje:
Oks, és hogy állítsam be hogy cd ről bootoljon? a biosba persze
2010. aug. 26. 21:05
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem.. az iso fájlt berakod daemon toolsba. Utána megnyitod a cd író programot és arra kattintasz, hogy cd másolása. Utána bejelölöt a bemountolt meghajtót, hogy azt szeretnéd másolni a cdre. Megírod a cd-t

Utána a meghajtóban hagyod, és amikor újraindítod a géped, akkor látni fogsz egy kiírást, hogy milyen gombot kell nyomni a boot menü megnyitásához(F valahanyas. Nálam pl F8). Utána úgy indítod, hogy nyomogatod közben azt a gombot(én az F8-at) és akkor fel fog jönni egy kis menü, ahol kiválaszthatod, hogy cdről szeretnéd indítani a gépet

2010. aug. 26. 21:08
 10/14 anonim ***** válasza:
aha, a bios is tökéletes
2010. aug. 26. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!