Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyiket rakjam fel?

Melyiket rakjam fel?

Figyelt kérdés
Szeretnék kipróbálni valamilyen UNIX rendszert (windows mellet) élesben, melyiket javasoljátok? A gépen windowssal is 3D szerkesztés, képszerkesztés esetleges videószerkesztés böngészés és programozás szokott lenni, játék csak minecraft. Melyik az a linux disztró ami stabil egyszerú gyenge gépen is elmegy és mindezt kielégíti amit írtam? Válaszokat köszi!

2021. jún. 23. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Kezdőknek mindig Linux Mint-et javaslok, be szokott válni. Gyengébb gépre xfce, erősebbre cinnamon felületes verziót.

Futottak még kategória: Ubuntu, Manjaro.

2021. jún. 23. 12:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem. Mi a különbség a Cinnamon és Xfce verziók között?
2021. jún. 23. 12:51
 3/9 A kérdező kommentje:
A hivatalos weboldala a: [link] ?
2021. jún. 23. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Linux alatt nem úgy van, mint Windowsban, hogy mondjuk a Win10-nek ilyen felülete van, és kész, max kicsit témázgatod, hanem többféle grafikus felület (desktop environment) közül lehet választani. A Cinnamon erőforrásigényesebb, mint az XFCE, és máshogy működik, máshogy is néz ki. Érdemes megnézni 1-2 review-t YouTube-on, ha nem tudod, melyik tetszene.
2021. jún. 23. 12:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, az az oldal.
2021. jún. 23. 12:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Ahogy írták, az alaprendszertől többé-kevésbe független a desktop környezet. A verziók abban különböznek, hogy melyik desktop települ.

[link]

Erőforrásigényben is kb. így jönnek, mint a listában:

Cinnamon: full ficsőr, de több erőforrást visz el (ez főleg öreg gépeknél fontos),

MATE: kellemes középút,

Xfce: minimál erőforrásigény öreg gépekhez is, de még egy jól használható, barátságos desktop, nagyon jól testreszabható.

Nem tudom, használtál-e már Linux disztrót. Ha nem, akkor azért olvass utána, mert ez nem Win, vannak fontos alapvető eltérések. De ha megtanulod és megszokod, akkor megszereted.

2021. jún. 23. 16:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Bocsi a kötözködésért, de a Linux nem Unix, ahogy a GNU sem Unix.
2021. jún. 23. 22:04
 8/9 KDani14 ***** válasza:
Ha nagyon windows szerüt szeretnél akkor én a kde-t ajánlom kezdésnek egy kubuntut
2021. jún. 24. 09:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Az is egy opció, de kde-t azért nem szoktam kezdésnek javasolni, mert iszonyat sok beállítási lehetőség van benne, és sok embert összezavar.
2021. jún. 24. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!