Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok Excelben több...

Hogyan tudok Excelben több táblából egyetlen diagramot generálni?

Figyelt kérdés

Előre is bocs, ha hülyeséget kérdezek, de nekem az Excel tudásom kimerül azabban, hogy be tudom írni az adatokat és meg tudom formázni a munkalapot.

Csináltam egy ilyen táblázatot, amit edzéshez fogok használni:

[link]

Látható, hogy minden hónaphoz tartozik egy külön táblázat, amiben rögzítem, hogy hanyadikán voltam edzeni ("nap") és minden hét végeztével mérlegelem magamat.

Az összes táblázat adatait szeretném látni oszlopdiagram formájában is, mégpedig a következőképpen:

Függőleges tengely: testsúly.

Vízszintes tengely: hónap-hét.

Nem tudom érthető-e, ezért írok egy példát.

Vízszintes tengelyen a hetek lennének valahogy így:

Július-01 Július-02 Július-03 Július-04 Augusztus-01 Augusztus-02 ...

A függőlegesen pedig a testsúly, hogy pl. Július-01 -> 80kg, Július-02 -> 82kg.

Hogyan tudom ezt megtenni?

2021. jún. 14. 17:02
 1/2 Farkas999 ***** válasza:
CTRL billentyűvel kijelölhetsz több területet a grafikonhoz, de sokkal egyszerűbb az adatokat egy táblázatba rakva megrajzoltatni a diagrammot.
2021. jún. 15. 07:37
 2/2 Kőváry Orsolya ***** válasza:
100%

Feltöltöttem egyet. Csak a dátumot és a kg-ot töltsd ki közvetlenül a következő sor üres cellájába. Az A és B oszlopot ne piszkáld.

[link]

14 napig, vagy 50 letöltésig érhető el a fájl

2021. jún. 25. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!