Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért állitja el az órát,...

Tóth Renátó kérdése:

Miért állitja el az órát, mikor Linux Mint-ről átváltok Windows-ra?

Figyelt kérdés

Grub alól bootolom mindkettőt, de valamiért csak a Windowsban 2 órával korébra rakja az órát, ami kicsit zavaró.

Hogy lehetne ezt megoldani? Előre is köszi.

2021. jún. 11. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Más időzónát használ a két rendszer. A Linux alapértelmezésben GMT-t használ, a Windows meg a helyi időt. Vagy a Windowst kell átállítanod, hogy GMT-ben tárolja és értelmezze az időt (ez a nehezebb), vagy a Linuxnak mondod meg, hogy akármennyire is ez számít elavultabbnak, de működjön helyi idő szerint.
2021. jún. 11. 20:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Kössz, holnap ránèzek
2021. jún. 12. 00:21
 3/5 anonim ***** válasza:
70%

Nem nehéz a Windowst se átállítani GMT/UTC-re. Regediten belül ezt kell létrehozni új 32 bites DWORD-ként, és hexadecimális 1-et beállítani neki:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation\RealTimeIsUniversal

Vagy csak parancssorból kiadni:

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation" /v RealTimeIsUniversal /d 1 /t REG_DWORD /f

2021. jún. 12. 05:54
 4/5 A kérdező kommentje:
A linux-ban hiába raktam át helyi időre, így is van a 2 között 2 óra. Megnèzem a windows-ost, hátha.
2021. jún. 12. 10:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Az sem segitett
2021. jún. 12. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!