Hogyan lehetne beleirányítani a reklámokat a fekete lyukba? [linux]
Üdv! Igazából nem értek az informatikához, de pár éve már linux-ot használok. A fájlrendszert, a struktúrát, a jogosultságokat, az alapvető hálózati ismereteket értem, szóval tényleg csak az alapokat. Programozni nem tudok, még egy script-et sem tudok írni.
Ugye van a fájlrendszerben egy bizonyos dev/null fájl, amely elvileg elnyel mindent, ami bele van irányítva. Arra gondoltam, nem lehetne-e mondjuk egy kis mini script-et írni, amely a kéretlen felugró ablakokat beleirányítaná ebbe a dev/null fájlba? Elegem van már, hogy nézem például most is a dmdmedián a vészhelyzetet, és csak jönnek és jönnek fel a felugró ablakok, amiket alig lehet bezárni és a proci is bepörög tőle. Hiába használtam már reklámblokkolót is, sőt vivaldi böngészőt használok, ahol külön be is lehet állítani a tiltást, mégis feljönnek! Nincs rá valamilyen megoldás?

Firefox/chrome:
Adguard, ublock origin.
Mind a kettőnek piszálsz picit a beállításain és semmi hírdetés nem lesz.
Sajnos ez az átirányítás nem teljesen így megy. Nagyon bonyolultan talán meg lehetne oldani, de egyszerűbb attól egy teljes pop-up blocker, ami esetleg még a ténylegesen szándékolt megnyitásokat is okézni kell, mert valóban blokkol. Ennek a fekete lyuk megoldásnak is lenne egy ilyen hátulütője.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!