Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van az, hogy a játék...

Miért van az, hogy a játék nem használja ki a videókártyát, illetve a processzort?

Figyelt kérdés

Helló! Az a helyzet, hogy játék közben (pontosabban fivem rp szerver gta v) a processzor és a videókártya nem "használódik" és ebből adódóan kisebb teljesítményromlást észleltem.

Tehát, megvan a 60fps, viszont nagyon akadozik a játék.

Ilyen helyzetben a cpu és a gpu nem megy 30% fölé.

Internettel nincs probléma (167.26 Mbps) és max 40ms válaszidő. Ha lényeges akkor a szolgáltató a Telekom.

A konfig röviden tömören:

-CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1270 V2 @ 3.50GHz (4mag 8szál)

Ha jól tudom egy i7-6700K-nak felel meg.

-GPU: NVIDIA Geforce GTX 1060 3GB

-10GB Ram

A többi játéknál is ugyan így van, kivételt képez a BeamNG.Drive.

A kérdésem tehát, hogy hogyan lehet megoldani, hogy a játék normálisan menjen és, hogy kihasználja azt, amit csak tud.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2021. jún. 10. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:
A tálcán kell legyen egy Nvidia jel ahol az idő van, belelépsz, és átállítod hogy az alapértelmezett grafikus kártya az ne az integrált legyen hanem a GTX 1060 (Nem tudom hol van pontosan ez a beállítás mert rég volt Nvidia kártyám, de annyi fix hogy ott kell keresni!)
2021. jún. 10. 12:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Megnéztem és az az alapértelmezett
2021. jún. 10. 13:29
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Nézz rá erre

2021. jún. 10. 14:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem vilagos szamomra, hogy ha meg van a 60 fps, akkor hogy akadozik a jatek? Az akadozas azt jelentene, hogy nincs meg a stabil 60 fps, hanem idonkent leesik.
2021. jún. 10. 14:15
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 microstutternek hívják amit a kérdező tapasztal.
2021. jún. 10. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!