Mik tartoznak bele a "Haladó" szintű Excel ismeretekbe?
Figyelt kérdés
Szemezgetek egy adatrögzítő Home Office-os munkával, ahol elvárás ez, de nem tudom,hogy mit jelenthet. Gondolom az Fkeres,vkeres,keres függvények még a kezdő szinthez tartoznak.2021. jún. 9. 08:15
1/4 anonim 

válasza:

"Microsoft Excel speciális lehetőségeink kihasználása, kezdve a különlegesebb függvények alkalmazásától, az adatbázisok kezelésén át, az adatelemzési technikákig és beépülő modulok és makrók alkalmazásáig"
3/4 anonim 

válasza:

Ez az amit senki soha nem definiál pontosan. Általában azt értik ez alatt, hogy az "adott munkakörhöz szükséges" speciális függvények ismerete. Pl. van olyan hely ahol elvárás pl. a Pivot táblák használata, akkor oda kell. Olyan helyeken ahol erre nincs szükség nem kérik (ha csak nem föld buta a HR-es és ezt kéri "interjún", mert a barátnőjétől azt hallotta, hogy ezt nem szokták ismerni a jelentkezők). Nálunk pl. nem kellenek a pivot táblák, de az elvárás, hogy kisebb scriptet tudjon készíteni. Ugyanígy van ahol a feltételes formázás is szükséges, van ahol nem. Egyszer olvastam egy nyilatkozatot az egyik vezető Excel fejlesztővel mert megkérdezték tőle, és zt nyilatkozta, hogy annyi minden van az excelben, hogy szerinte nincs olyan ember aki minden funkcióját ismeri, mindenki csak a funkciók egy részhalmazát ismeri, mert arra van szüksége. Simán el tudok képzelni olyan haladó alkalmazást, hogy az fkeres, vkeres és társaira sincs szükség, de másra meg igen.
4/4 anonim 

válasza:

Az utolsó teljesen jól írja. Én pl. makrókat írok excelben, de amikor kimutatást kell csinálnom a melóhelyen, olyankor vért izzadokazzal, hogy mit hová húzzak az adatsorokból, meg hogy a végén azt mutassa a kimutatás amit valóban szeretnék látni. Volt olyan is, hogy megírtam egy excel függvényt makróban és évek múlva derült csak ki, hogy lett volna a feladatra gyári függvény is. :) Nagyon nagy tudású már az excel. Állítólag aki nagyon keni, az is csak 60..80%-ban használja ki a lehetőségeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!