Hacktool:win32/autokms! Rfn miért vírus?
Egy teljes vizsgálatot indítottam, időnként szoktam, de most dobta ki vírusnak a Hacktool:win32/autokms! Rfn-t.
Ezt töröljem, vagy mi ez pontosan?

"Megfontolandó 1-2 ezerért venni egy legális kulcsot"
Na ja, "legális kulcsot"

Az EU-ban legálisan tovább lehet értékesíteni szoftverkulcsokat (feltéve persze, hogy aki eladta, már nem használja a szoftvert, és csak egy helyre adja el). Ez akkor is így van, ha ez a szoftver gyártójának nem tetszik, sőt, akkor is, ha erről emberek szeretnek vitatkozni.
Tehát simán lehet interneten legálisan kulcsokat venni, és ha én veszek egy laptopot, amin előtelepített Windows van, de én Linuxot akarok használni, és nem kell a Windows, akkor azt eladhatom nyugodtan. Evvan.

Miért nem? 2012-ben volt egy per (C‑128/11), ami arról szólt, hogy egy UsedSoft nevű cég használt Oracle licenceket árult, ami az Oracle-nek (nyilván) nem tetszett, a Bíróság pedig úgy értelmezte az EU jogszabályokat, hogy az ilyen tevékenység rendben van.
Ezt az ítéletet hivatkozzák mindenhol, ahol licenceket árulnak.
Nekem ez úgy jön le, hogy az Európai Bíróság úgy értelmezi a jogszabályokat, hogy el lehet adni használt licencet. Rosszul látok valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!