Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik programmal tudok...

Melyik programmal tudok hőmérséklet teszteket végezni?

Figyelt kérdés

Tesztelni akarom,hogy melyik ventillátor beállítással tudom elérni a legjobb hőfokot. Van olyan program amivel ki tudom próbálni és gyorsan megvan(viszonylag)?

Az ilyen programok nem ártanak az adott alkatrésznek ha valami nem megfelelő és nagyon felmegy a hőfok?

2021. jún. 3. 20:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

AIDA64 (Stress test)

Afterburner (GPU-hoz)

2021. jún. 3. 21:01
 2/15 A kérdező kommentje:
aida-t egyszerű kezelni?
2021. jún. 3. 21:22
 3/15 anonim ***** válasza:

Procihoz inkább Prime95 Small FFT módja, vagy AIDA-ban csak az FPU tesztet engedd a procira, jobban fel fogja melegíteni mintha a CPU részt is kipipálod, mert akkor nem csak számolni fog minden egyes órajel alatt.

VGA-hoz meg hát, ha melegíteni akarod akkor Furmark, de az ugye megint olyan, hogy játékok alatt nem fog akkora terhelést kapni.

2021. jún. 3. 21:27
 4/15 A kérdező kommentje:
A cache meg a system memory mehet mellé? Hány percig kell csinálni?
2021. jún. 3. 21:32
 5/15 anonim ***** válasza:
Azokat sem kell, ha a procit akarod tesztelni. Figyeld a hőmérsékletet, mikor beáll egy stabil értékre akkor hagyd még futni egy 4-5 percet, ha nem nagyon mozdul el onnan akkor kb az a max.
2021. jún. 3. 21:37
 6/15 anonim ***** válasza:

CPU: Az AIDA ilyen célra nem jó, pláne ha tuning is van a dologban. Prime95 és In-place large FFT s (ezzel lehet előidézni a legnagyobb fogyasztást, ami közelebb áll a hétköznapi használathoz mint a Small FFT által előidézett maximális hőfok).

GPU: FurMark, vagy régebbi kártya esetén Unigine Valley megállítva egy fix jelenetnél.

"Az ilyen programok nem ártanak az adott alkatrésznek ha valami nem megfelelő és nagyon felmegy a hőfok?"

Ma már ehhez elég szélsőséges körülményekre van szükség, amíg tudod mit csinálsz, nem lesz gond.

2021. jún. 3. 22:09
 7/15 anonim ***** válasza:
De a kérdező a maxot akarja kitolni, ahhoz a Small FFT ideálisabb. Amúgy Aida is hasonló elven működik, mindössze annyi, hogy csak az FPU-t szabad dolgoztatni, máskülönben nem fog minden órajel alatt dolgozni a lebegőpontos egység, ami ugye a proci valódi, a számításokat végző része.
2021. jún. 3. 22:12
 8/15 A kérdező kommentje:
20 percig futtattam a tesztet(az alsó kettőt nem pipáltam ki a többit igen),max 84 fokig ment fel a processzor,az normális(82-83at tartotta)?
2021. jún. 4. 17:32
 9/15 anonim ***** válasza:
Hát, határeset. Nem derült ki milyen proci és milyen hűtő van rajta, de ha játékok stb alatt 70-75 fölé nem megy akkor még okés.
2021. jún. 4. 20:27
 10/15 A kérdező kommentje:
Ryzen 3700x,Alpen brocken 3 hűtő. Játékok közben 65 fölé nem ment. Én nem oc-zok kb a biosban van bekapcsolva a gameboost :D nekem az már oc L:D
2021. jún. 4. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!