Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Kodi nevezetű programban...

A Kodi nevezetű programban hogyan tudok megnyitni .XSPF fájlokat?

Figyelt kérdés

Van erre esetleg valamiféle kiegészítő? Vagy át lehet konvertálni/írni magát a fájlt valamilyen módon?

Azzal is próbálkoztam, hogy a stream linket beírtam egy .STRM fájlba - az itt leírtak szerint: [link] - de nem jártam sikerrel... Van megoldás? (Androidos eszközt használok.)

2021. máj. 28. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Gőzöm sincs, mit tud lejátszani a "Kodi" (még sohasem használtam), viszont az tény és való, hogy az .xspf fájlok lejátszási listák, eszerint .m3u vagy .pls vagy hasonló a "Kodi" által támogatott lejátszási lista formátumba kellene konvertálni.

Egyébként pedig az .xspf fájlok egyfajta xml formátumot használnak, tehát a tartalma akár egy szövegszerkesztő segítségével is kibányászható ha érted az xml -ben használt bejegyzéseket...

(Megjegyzés a VLC elvileg támogatja az .xspf fájlokat, ha más nem, azzal megnyitva a lejátszási listát, lehet azt menteni például .m3u -ba, amit szinte minden is támogat.)

2021. máj. 29. 10:48
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen - ahogy a leírásban is utaltam rá - megpróbáltam már a kinyert tartalmat különféle kiterjesztésekké átírni, de sajnos nem jártam sikerrel. Tartok tőle, hogy valamilyen kiegészítőt nem töltöttem le hozzá...

Általánosan értem, hogy mit kellene csinálni, gyakorlati tanácsokra lenne igazán szükségem, különösen is azt illetően, hogy hogyan lehet egy stream linket működőképes .STRM (vagy bármilyen kiterjesztésű) fájlba átírni, úgyhogy azt a fent említett program lejátssza.

(A VLC androidos és PC-s verziójával is próbálkoztam, hibaüzeneteken túl nem jutottam eredményre.)

Köszönöm szépen a választ!

2021. máj. 29. 17:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Mostmár messze nem egyértelmű, mit is szeretnél csinálni...

Eddig úgy tűnt, meglévő .xspf fájlt szeretnél megnyitni "Kodi" -val, esetleg a meglévő .xspf fájlt átalakítani olyan formátumba, amit a "Kodi" meg tud nyitni. (Ez lett volna az .strm fájl?)

Most viszont úgy tűnik a legutóbbi hozzászólásod alapján, hogy egy stream -et szeretnél beírni egy lejátszási listába, hogy meg tudd nyitni azt a "Kodi" -val. (.xspf és .strm kiterjesztésű lista fájlok?)

Ha utóbbi, akkor URL megnyitása olyan alkalmazásban (többféle platformon), ami támogatja az adott stream -et és létre tud hozni olyan lejátszási lista fájlt, amit támogat a "Kodi". Hozzáadod az URL -eket, elmented a listát a megfelelő formátumban és azt a listát 'megeteted' a "Kodi" -val. (Nem lenne ehhez elég a jó öreg .m3u fájl?)

Ha csak egyetlen stream -ről van szó (nem egy listát szeretnél létrehozni, amiben több URL is van) érdemes lenne közvetlen a "Kodi" -ban megnyitni az URL -t.

2021. máj. 30. 12:25
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, van egy .XSPF fájl, amit szerettem volna átkonvertálni, de miután ez nem sikerült, próbálkoztam a fájl tartalmául szolgáló link "átültetésével".

Egyetlen stream-ről van szó viszont - amennyire tudom - önmagában álló URL-t a Kodi nem képes kezelni, ezért kellene fájllá alakítani.

A VLC-n kívül milyen más (konkrét) program/alkalmazás tudná még a linket fájlként (lejátszási listaként) elmenteni? A .M3U kiterjesztés volna talán a legjobb.

2021. máj. 30. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Az a legegyszerűbb formátum. Lényegében bármilyen szövegszerkesztő (is) megteszi.

Például, ha a gyakori egy stream lenne, akkor:

#EXTM3U

#EXTINF:1,Gyakori kérdések

https://www.gyakorikerdesek.hu

#EXTINF:1,Gyakori kérdések mp3 stream

https://www.gyakorikerdesek.hu /stream.mp3

Magyarázat:

#EXTM3U

Ez egyfajta fejléc (nem kötelező), jelentése: kiterjesztett m3u fájl (tartalmaz cím információkat)

#EXTINF:

tartalom_hossza_másodpercben,Tartalom_teljes_címe (csak kiterjesztett m3u fájl esetén)

aztán maga az URL

Vagy:

Csak szépen egymás alá (külön sorban) beírod az URL -eket. Ekkor a fejléc info sem kell, egyetlen egy URL esetén csak egy URL és kész.

2021. máj. 31. 10:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos, részletes leírást!
2021. máj. 31. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!