Sziiasztok! Nem rég hallottam róla hogy olcsó a vegas pro? Igaz ez?
#11: A Davinci Resolve is egy professzionális eszköz - "egy szép színes szénszálas nyelű kalapács" - ráadásul jó kis rendszerigénye van - hogy a példánál maradjunk: "nehéz mint a bűn":
"at least a Quad core CPU and a powerful GPU"
"És ez hogy oldja meg hogy ne fagyjon a gépemen?"
Lehet bármennyire csűrni-csavarni, de végeredményben az a megoldás, ha veszel erősebb - a szoftver igényeit kielégítő - hardvert - 4 magos, erős processzort, minimum 16 GB RAM-ot meg dedikált videokártyát. A nagy felbontású anyagokkal való munka - pláne ha sok effektet használsz - egyébként is gépigényes.
"Szoval tenyleg jobb lenne a vegas"
Vagy - mint azt már mondtam - kompromisszumot vállalsz és alternatívát keresel. Lehet hogy nem lesz annyira csilivili, lehet hogy meg kell szokni a kezelését, lehet hogy egy két lépéses feladatot öt lépésben kell elvégezned, illetve türelmesen kell várnod mire elkészül a rendereléssel, de legalább haladsz.
"Vagy - mint azt már mondtam - kompromisszumot vállalsz és alternatívát keresel. Lehet hogy nem lesz annyira csilivili, lehet hogy meg kell szokni a kezelését, lehet hogy egy két lépéses feladatot öt lépésben kell elvégezned, illetve türelmesen kell várnod mire elkészül a rendereléssel, de legalább haladsz"
Pont davinci lenne az alternativa de làthatod hogy nem fut kifagy
#17-#19: Ha nem veszel erősebb hardvert, nem fogsz tudni nagyobb felbontású (4K, 8K), erősen tömörített (például H265) anyaggal hatékonyan dolgozni - bármilyen szoftvert is használsz, mert nem (feltétlenül) a szoftveren múlik (lásd a kalapácsos példát: hiába van szép, színes szénszálas nyelű kalapácsod, ha a munkadarabod terjedelmes).
Ez van, nincs mese, ne hisztizz: kompromisszumot kell mindenképpen vállalnod:
* ha Sony Vegas kell mindenképpen, fizess
* ha Davinci Resolve kell: akkor mindenképpen hardvert kell fejlesztened (egyébként sem árt!)
* ha egyiket sem akarod, akkor be kell érned a valóban ingyenes - akár nyílt forrású - alternatívákkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!