Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Memnyire gáz Windows 7-et...

Memnyire gáz Windows 7-et használni?

Figyelt kérdés

Ma bevittem iskolába a régebbi laptopom, amin win7 hp van, és az informatika tanár mondta, hogy miért használok ilyen 1000 éves rendszert, ő ezt már gáznak tartja. Persze van rendes win 10-es laptopon, csak azt nem viszem be, nehogy összetörjön.

Igaza van a tanárnak?

2021. máj. 17. 14:37
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Végülis az alap defender, és a tűzfal megvédi nagyjából, olyan oldalakra meg nem megyek, ai nem biztonságos
2021. máj. 17. 19:54
 12/23 A kérdező kommentje:
Meg aztán rajta van az Edge, ami alapból biztonságos, tehát nincs vele semmi baj. Talán később felrakom a Win8-at, elvégre már 5 éve nem volt újrarakva a lapi.
2021. máj. 17. 19:55
 13/23 MolotovPunk ***** válasza:
Egyáltalán nem gáz.Jó vírusirtó kell és tűzfal.A Win7 az egyik legjobb Windows.Mellesleg a böngészők még frissülnek Win7-en is,szóval egy darabig még használható lesz.Viszont 7 után érdemes majd váltani Win8.1-re.Az is egész használható rendszer.A W10 sajnos mai napig a legbugosabb rendszer,hiába jött ki több éve.Főleg a hibás frissítések okoznak problémákat,emellett nem új rendszer már az sem.
2021. máj. 27. 17:24
 14/23 anonim ***** válasza:

"Viszont 7 után érdemes majd váltani Win8.1-re.Az is egész használható rendszer."

Nem értek egyet. A 8.x sosem terjedt el igazán, így a driver támogatottsága még rosszabb, mint a 7-é. Ráadásul a mainstream support már most 3 és fél éve véget ért a 8.1-re is és 2 év múlva az extended support is véget fog. Addigra pedig már bőven leszarja nem csak a MS, de az összes third party is. Egyszerűen nincs értelmes indok 7-ről 8.x-re váltani már most sem, nemhogy akkor, ha már semmi 3rd party támogatást nem kap a 7.

A 8.x lényegében megismételte a Vista buktáját, ha nem túlteljesítette.

2021. máj. 27. 17:40
 15/23 MolotovPunk ***** válasza:
Nekem másik gépemen 8.1 van és köszöni szépen jól működik és gyorsabban is,mint a 10-es.Persze ez attól is függ mire használod.Netezésre simán jó.Egyébként meg létezik olyan opció is,hogy nem Windowst használ az user,hanem más rendszert.Pl Linuxot.Értelek én,de szerinted a Win 10 akkora siker lett?Csak azért van sok új gépen is az,mert azt a rendszert erőltetik az új gépekre rá,nem azért mert sokan azt akarnának használni.
2021. máj. 27. 17:50
 16/23 anonim ***** válasza:

Tudom, én sem használok Windowst. A jelenlegi asztali gépemen például még soha nem futott Windows és amíg nálam van, nem is fog. A laptopomon is csak azért, mert azzal előre telepítve jött, de még ki sem csomagoltam teljesen, már formázva volt és mászott rá a Linux.

Ettől függetlenül a Windows 10 csak kritikai bukás, nem üzleti, mint a Vista és a 8.x volt. A 8.1 konkrétan a "népszerűsége" csúcsán is alig bukott át a 10% részesedésen, a W10 részesedése viszont ma súrolja a 80%-ot.

Lehet, hogy a 8.1 alapvetően jobb rendszer a 10-nél (szvsz csak marginálisan), de jelenleg a desktop piaci részesedése nagyjából a Linux-szal van egy szinten és több ez már nem lesz. Képzelheted, mekkora fókuszt fog kapni így a 3rd partyktól. Kb. ilyet:

[link]

2021. máj. 27. 17:59
 17/23 MolotovPunk ***** válasza:
Másik gépemen meg eredeti Win7 van és tökéletesen működik.Egyébként sosem érdekelt az,hogy a többség milyen rendszert használ,ahogy az sem hogy jelenleg hány százalék használ W10-et,vagy más op.rendszert.Nekem a 7-es és 8.1 bevált és ez a lényeg.Ha lenne rá mód és valódi támogatás,akkor sokan még mindig 7-et raknának az új gépükre is.Én ezt tapasztaltam.Nem véletlenül.Ez pedig csak a W10-ről mond el sokat,mennyire is (sikerült) rendszer lett...
2021. máj. 27. 20:44
 18/23 anonim ***** válasza:
66%
Ugyanez volt az XP-vel is. Alig bírták lekényszeríteni róla az embereket és sokan még ma is szívesebben használnák, mint akár a 7-et. Ettől ha nincs rá driver még nem lesz jó semmire sem a 7, sem a 8.1, függetlenül attól, hogy még 2 év extended support van rá. Ha valakinek nem elég, hogy 3-4 éves gépen youtube-ot meg facebookot néz, annak nem lesz opció.
2021. máj. 27. 20:59
 19/23 MolotovPunk ***** válasza:
58%
Azért azt se felejtsük el,hogy sok régi játék simán fut Win7-en és netezésre is még 1-2 évig használható lesz.Nagy online gamereknél persze más a helyzet,ott kikerülhetetlen a Windows10 használata az új játékok miatt,bár többen úgy vannak vele,hogy akkor meg érdemesebb beruházni egy Xboxra,vagy PlayStationra.Olcsóbban kijön belőle az ember,mint ha egy erőmű gépet venne,mert a W10 az eszi a memóriát rendesen.A legújabb játékokhoz meg folyamatosan fejleszteni kell a számítógépet,ami azért nem kis pénz.
2021. máj. 28. 20:01
 20/23 MolotovPunk ***** válasza:
58%
Gta San Andreas futtatásához,Gta Vice city meg hasonló játékokhoz nekem egyelőre megfelel az I3-as gépem bőven.Kb 2 év múlva meg lehet veszek majd új gépet és talán konzolt is.
2021. máj. 28. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!