Ha élő adást nézek YouTube-on, akkor miért nő a gépigénye folyamatosan?
Egyrészt folyamatosan telik és telik a memória. Ez egészen addig megy, amíg el nem kezd swap-olni, és le nem lassul teljesen a gép.
Aztán a processzor is rákezd, egyre nagyobb a CPU load (nem tudom ezt hogy mondják magyarul) és a 4 magból 1-2 100%-ra megy.
És szó szerint növekszik a gépigénye ahogy nézem, mert amikor elkezdem nézni, még csak 1,9GB foglalt a RAM-ból, a processzor is csak 50-60%-on van. Aztán ezek szép lassan elkezdenek növekedni.
Értem én, hogy pufferelnie kell, de miért marad benne a memóriában a már feleslegesnek számító adat? Vagy ha nem az, akkor mégis mi marad benne a memóriában, ami szépen lassan megtelíti?
Eléggé régi a gépem (11 éves) de érdekes módon csak élő videóknál csinálja! Pl egy több órás zene mixet is simán végig tudok hallgatni, nem telik meg a memória, ha 1080p felbontásban megy, akkor sem (az élőt 720p felbontáson nézem). Ugyanakkor másik oldalon sincs ilyen probléma az élő videókkal, csak a YouTube-on. Mi okozhatja ezt a memória telést? Ha több lenne a RAM, akkor egy idő után megállna a telés? Vagy mondjuk ha 32GB RAM állna rendelkezésre (itt csak 6GB van), akkor azt is felzabálná mind?
Operációs rendszer: Kubuntu 20.04
Böngésző, amiben megy a YouTube: Firefox 88.0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!