Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan telepít héten újra a...

Hogyan telepít héten újra a MacBook-on a OS-t?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Cserélni kívánom a a MacBook-ban a HDD-t SSD-re, viszont ilyenkor ugye újra kell telepíteni az OS-t.

Windowson tudom, hogy kell az egyszerű, de itt nem tudom mik a lépések.

Pendriveom nincsen, csak külső merevlemezen amitől esetleg tudnám telepíteni, de meg soha nem csináltam, viszont fontos lenne.

Valaki ért hozzá, esetleg le tudná írni a menetet?

Köszönöm!

2021. máj. 5. 09:47
 1/10 A kérdező kommentje:
Egyébként a Catalina OS-ről van szó.
2021. máj. 5. 09:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Hacsak nem egy 10 éves vagy régebbi gép, vagy nem T1 chipes (bár azokban eleve ssd van), akkor berakod az új ssd-t, internet recovery módban elindítod (Shift+Command+option+R), disk utilityben megformázod az ssd-t, és felrakja rá azt az OS-t, amivel jött eredetileg a gép. Ha ez nem a Catalina, akkor utána meg felrakod azt, az már csak egy egyszerű frissítés tulajdonképpen.
2021. máj. 5. 09:57
 3/10 anonim ***** válasza:
T2 chipet akartam írni, nem T1-et.
2021. máj. 5. 09:58
 4/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat elfelejtettem, a gép 2012 MID Pro
2021. máj. 5. 10:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Lényegében akkor ennyire egyszerű lenne?
2021. máj. 5. 10:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerencséd van, mert ez a legelső, ami magától is tudja az internet recoveryt. Az 1-2 évvel régebbieknél kellett firmware update is hozzá. Annyiból is szerencséd van, hogy a big surt már nem támogatja, így könnyen tudsz catalinára frissíteni.
2021. máj. 5. 11:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Ne lepődj meg, ezt lionnel szállították, ezt fogja felrakni, és utána tudsz majd frissíteni.

Lehet tudnál eleve frissen catalinát istallalni, de ez így jóval egyszerűbb megoldás.

2021. máj. 5. 11:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen, ez így jóval egyszerűbbnek hangzik! Köszönöm szépen a segítséget!
2021. máj. 5. 11:50
 9/10 A kérdező kommentje:

Igazabol úgy lesz, hogy az SSD-n lesz a rendszer és SSHD-t is teszel bele a SuperDriver helyere beépítő kerettel.

Nagyon jó gép, csak néha gondolkodik sokat és a rendszer betöltése is lehetne gyorsabb.

2021. máj. 5. 11:57
 10/10 A kérdező kommentje:

Most kezdem a telepítést, de valamiert nem engedi, hogy APFS-ben formázzam az SSD-t. Ezt majd utána megtudom csinálni, ha felment rá az OS?

Ugyanakkor az eredeti az APFS volt.

2021. máj. 10. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!