Excel táblázatkezelőbe, milyen képlettel tudom megoldani azt, hogy az előző hónap bevételét és megtakarítását mindig a következő hónapra átvigye?
Szemléltetésképpen:
Január Bevétel: 100Ft kiadás 20ft = 80Ft ez eddig oké.
Február bevétel 110ft kiadás 80ft = 30Ft
Fennmaradó összeg minden hónapban más. A Januári hónapot, hogy tudom "jóváírni" a február végi fennmaradó összegbe egy képlet segítségével? Januártól Decemberig tartana a képlet.
Ha kimutatni kell, akkor van kimutatás készítő (pivot), az adatokat pedig folyamatosan rakod bele, annyi a lényeg, legyen egy hónap oszlopod és akkor arra tudsz majd összesíteni. De nem excellel dolgozok jellemzően.
Ez a legjobb dolog szeritntem, vagy pedig minden hónapot külön helyen tárolsz és akkor a munakap adott oszlopát összesíted szumha képelttel a következő hónapban (hogy kihagyd az összesítőket stb..) Az a baj normál esetben, hogy nem lehet tudni hány tétel van egy hónapban és ha a végére odaraksz mindenféle összesítő sort, akkor az bekavarhat.
január Bevétel 10ft kiadás 5ft Eredmény:10-5=5 =SZUM(A1:A2)
február bevétel 15ft kiadás 20ft Eredmény:15-20= -5 =SZUM()
március bevétel 8ft kiadás 8ft Eredmény:8- 8=0 =SZUM()
április bevétel 12ft kiadás 4ft Eredmény:12-4=8 =SZUM()
március bevétel 20ft kiadás 7ft Eredmény:20-7=13 =SZUM()
április bevétel 0ft kiadás 14ft Eredmény:0-14=-14 =SZUM()
május bevétel 12ft kiadás 8ft Eredmény:12-8=4 =SZUM()
juni bevétel 7ft kiadás 24ft Eredmény:7-24=17 =SZUM()
Minden hónapom más és más maradványérték van. Hogy lehet hozzáadni a maradványértéket a következő hónaphoz?
igen.
Azt szeretném tudni, hogy a bevételek és kiadásokból az aktuális hónapban mennyi pénzem van, vagy mekkora a mínuszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!