Van aki még utálja rajtam kívűl ezt az 90%-ban, a felhasználók 90%-a által sohasem használt funkciókkal telerakott MS Word-ot?
Szakdolgozat írása miatt tértem át rá az ingyenes Open Office-ról, mert egyes dolgokat konvertáláskor hülyén jelenített meg. De amíg az OpenOffice egy kényelmesen használható, és csak néha nem kompatibilis program, addig a MS Word-ben a korábban könnyedén használható funkciók is agyon lettek bonyolítva, és csak folyamatos bosszúságot és vérnyomásemelkedést hoznak magukkal!
A régi Word-öket meg Bill bácsiék nem támogatják, így rákényszerítenek az újra, holott a régi is jó lenne, hiszen az sem nevezhető fapadosnak! Olyan jó, mint a Nokia 3310, annak aki csak telefonálni meg SMS-ezni szeretne!
Nekem is felb*szta az agyamat. Minden mentést az Ondrive-ra végez. Tegnap villanyszerelés volt, levágott a relé, utána folytattam a word megnyitásával, a végén mentettem. Ma nézem a gépet, a barom a kora délutáni állapotot tartalmazza, az esti mentés (nem az automata, hanem a kézi) alapértelmezetten az Ondrive, trükközni kell, hogy rendesen a gépre mentsen.
Na meg egy ábra beszúrása és feliratozás is csak hisztit eredményez. Elég volt! A végén még felrakok egy régi kalóz Office-t, csak annak meg a sorozatszámát nem tudom. Meg azt kissé nehéz aktiválni!
Aki nem ért és nem használja napi szinten, az belegabalyodik a sok hülye funckióban. Én a minap szerkesztettem át pont egy szakdolgozatot, amibe minden is volt. Pont annál kell használni elég sok funckiót, pl címsor 3-mat azóta se használtam nagyon, tartalomjegyzék, bekezdés, margó, khivatkozás, lábjegyzet, élőfej, oldalszám stb ez mind kell a szagdolgozathoz és még ki tudja mennyi minden.
Na mindegy, a lényeg az volt a szakdolgozat szerkesztésbe, hogy a tartalomjegyzék sehogy se működött, a címsorok számozása is össze akadt egymással, ha volt közte egy felsorolás pl 1-5-ig. így előfordult, hogy 2. cím - címsor 1 után 8. cím - címsor 1 jött és még sorolhatnám az előtte, utáni üres enterek és szóközök kavalkádját.
Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni. - nem sértésként mondom, megértem, hogy valaki nem ért annyira a wordhöz akkor pl eltud rontani benne bármit, amit utána kijavítani se egyszerű.
régóta az msoffice 2007-es verzióját használom, teljes megelegedéssel
nem érdekel, hogy nem kap már frissítést, tűzfal segítségével nem engedem ki a netre, makró tiltva, a gyanús dokumentumokat meg meg se nyitom, vagy virustotallal átvizsgálom
sose értettem, hogy egy egyszerű otthoni felhasználónak mi szüksége lenne a legújabb microsoft irodai csomagjára
Én sem szeretem a Wordöt, na nem mintha a LibreOffice jobb lenne, csak éppen máshogy vacak.
Ha lehet, kevésbé bloatware szoftvereket használok (pl. Abiword), olykor TeX-et, de sok esetben elég egy vim meg a textfájlt (amit biztosan fogok tudni olvasni 20 év múlva is, ellentétben a nagyobb programcsomagok formátumaival).
Egyébként a probléma többrétű.
Én azt szoktam mondani, ha az emberek úgy vezetnének, ahogy az Office-t használják, akkor az otthon és a munkahely közti néhány km-es úton vagy hússzor koccannának, egyesek emellett még vagy hatszor frontálisan ütköznének fával, villanyoszloppal...
Előző munkahelyeimen többször segítettem huszonegy-két éves, tehát az iskolapadból frissen kiesett fiataloknak. Ők - elméletileg - már középiskolában a szövegszerkesztést, gyakorlatilag sem a gyerekek, sem az tanárok nem veszik komolyan az informatikoktatást. Úgy vannak vele, csak legyenek már túl rajta, és mivel jellemzően gyakorlat sincs mögöttük, amit a kezükből kiadnak szövegszerkesztés címszó alatt, az egy nagy darab selejt.
Másrészről valahol maga a Word, illetve a WYSIWYG is hibás ebben. Elhiteti az emberrel, hogy tud szöveget szerkeszteni, miközben persze az átlagembernek sem szövegszerkesztési ismerete, sem tipográfiai ismerete nincs. A Word-ben nem vétlenül van annyi online elérhető sablon. Nem azért, hogy a dokumentum szép, dizájnos, csicsás legyen, hanem azért, mert azok legalább tipográfiailag rendben vannak, ellentétben azzal, amit az emberek össze raknak. A WYSIWYG editorok túl sok lehetőséget nyújtanak, és nem vezetik az embert, ezért a velük készített dokumentumok többsége nagyjából semmilyen szempontrendszer szerint nem kielégítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!