Frissen telepített pc mitől lehet lassú?
Üdvözletem! van egy pc-m amin az elmúlt 1 hónapban már ki volt próbálva a windows 7 illetve a windows 10 operációs rendszer is és ugye mindkettő frissen telepítve,számomra szükséges programok felrakva,driverek a gyártó oldaláról feltelepítve és mégis azt érzem hogy a gépem lassú! Már a bekapcsolási boot folyamat is elég hosszadalmas számomra (windows logótól az asztalig kb 50-60mp!) Tálcáról egy böngészőt elindítva is kb 20-30mp kell neki mire elindul. Hardveresen,gépigényben mindkét operációs rendszernek maximálisan megfelel úgyhogy a gond biztosan nem itt lesz!
hard disk sentinel programmal ránéztem a hdd-re is és teljesen jónak írja (100/100%)
Korábban tökéletesen működött és aggasztó számomra hogy most miért ilyen??!
A gépem adatai: Intel Core i3 2120 Cpu
8Gb DDR 3 ram
Nvidia Gt 520 2Gb videókártya
Western Digital Blue 500Gb sima Hdd(nem ssd!)
Valakinek valami ötlet esetleg? Érdemes lenne bele vennem egy ssd-t esetleg? Az kb mennyit javítana a helyzeten?
Ami még kimaradt és a felesleges körök futása miatt inkább még kiegészítem:
A 8Gb ram miatt mindenképp 64 bites Windows kell rá és ez is volt telepítve mert látta az összes ramot! Azaz ez a hibalehetőség is kioffolva!

regen tehat jobb volt?
igazabol valami gond kell legyen
alaplap, tapegyseg...
most meg csak minimalis gond lehet de idovel valtozhat, onmagaban az ssd csak feluleti kezeles, ami nem is feltetlen valtoztat dolgokon
foleg ha egy olcsot veszel
igazabol amik megerik azert kb. Hasonlo gepet vehetsz mint tied
15-25ezer fonrintert
es ez is kb. Ebben a savban eladhato
vagyis teljes cseren is elgondolkodhatsz
arulod az ismert hiba emlitesevel (vagy titkolasaval ha olyan vagy)
es veszel egy masikat ha olcso ssd arat hozzateszed akkor olyan 20-30 asban is kalkulalhatsz gondolom vagy megtobben, ami egy sokkal jobb gepet eredmenyezne (persze ha nincs valami gond azzal is...)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!