Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kezdő szinten: ha egy kép 72...

Kezdő szinten: ha egy kép 72 dpi bescannelve, abból lehet 300 dpi-t csinálni?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 9. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Átállítod Photoshopban 300 dpi-re a felbontást. De nem lesz tőle részletesebb vagy jobb a kép, ha erre gondolsz.
2021. ápr. 9. 17:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Csak Photoshopban lehet? Paint, Microsoft Office P managerben nem? Igen, jobb képet szerettem volna..
2021. ápr. 9. 17:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem értetted meg a választ.

Nem fogsz tudni belőle jobb képet csinálni.Attól, hogy egy pixelből csinálsz 4 ugyanolyan pixelt, az jobb nem lesz, csak több helyet fog foglalni.

Vannak persze különböző szűrők, algoritmusok, amikkel javítani lehet a helyzeten, bár igazából az sem hozza vissza azz elveszett / be nem szkennelt pixeleket, csak "kitalálja", hogy ott vajon mi lehetett eredetileg? Csodát persze így se várj.

2021. ápr. 9. 17:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, értem. Tehát ha jó képet akarok, 300 dpi-n kell scannelni, utólag nem lehet javítani.
2021. ápr. 9. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Én képeket 600 dpi-vel szkennelek. Abban van tartalék.
2021. ápr. 9. 18:45
 6/7 A kérdező kommentje:

re#5 Ha én scannelem a képet szintén. De kapott, már scannelt képekre gondoltam, hogy lehetne javítani, de értem #1;#3 nyomán, hogy így már nem lehet. Esetleg kicsit a fény, kontraszt dolgokkal lehet csak javítani.

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek megy a zöld!

2021. ápr. 10. 08:23
 7/7 Szirty ***** válasza:

"...utólag nem lehet javítani."

Valamennyit lehet ahogy írták.

De azok az információk amik benne sem voltak a képben nem kerülnek bele attól hogy utólag növeled a felbontását.

A nagy felbontás nem garantálja a képminőséget, csak lehetővé teszi.

2021. ápr. 10. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!