Létezik használható Blender tutorial a 2.79-es verzióhoz?
Próbáltam megcsinálni a fánk tutorialt BlenderGuru videói alapján. Fél napot elbarmoltam rá, és már kezd tele lenni a tököcském. Irritáló, hogy minden egyes lépés után negyed órát kell guglizni, hogy vajon azt a billentyűkombinációt ebben a verzióban hová dugták el, hogy az a menüpont, amit mutat, az vajon hová tűnt, hogy az a nyamvadt cukormáz miért mászik bele a fánk belsejébe, stb, stb.
Oké, én sem vagyok egy tipikus tervező felfogású ember a rendszerinformatikusi végzettségemmel, de úgy gondolom, hogy ez azért kicsit sok. Örülnék neki, ha lenne valami használható tutorial, amit végig lehetne csinálni anélkül, hogy minden második lépés után kutakodni kelljen.
Ja, a rendszerspecifikációkat kifelejtettem.
A Blender verziója 2.79a, oprendszer: Linux Mint 19.2 Tina.
#4: Úgy tettem.A fene se gondolta volna, hogy a 2,79 és a 2.80-as verziók között igazából egy főverzió-ugrásnak megfelelő változások voltak... Igazából nem is gondoltam rá, hogy a repóban levő verzió ennyivel régebbi, mint amit a Guru használt. De frissítettem, így most pöpecül megy minden.
#3: A tanulásra én bármikor szívesen elcs*szek akár több napot is, azt tudom nehezen lenyelni, amikor értelmetlen pepecseléssel mennek el fél, vagy akár teljes napok. A személyeskedésre nem reagálnék, talán csak annyiban, hogy ezek szerint te meg nem értetted a probléma lényegét. Az tény, hogy nem én vagyok a 3D-modellező szakember mintapéldánya, de amikor egy húzós munkanap után este lazításként egy lépésről-lépésre tutoriallal is csak a sz*pás van - aminek amúgy pont az lenne a lényege, hogy 29 oldalas doksik átnyálazása nélkül netán kicsit meghozza az ember kedvét -, az kicsit lehangoló tud lenni.
Egyébként köszi a válaszokat, pihentem rá egyet, frissítettem, és a következő teljes napot már örömmel "cs*sztem el" úgy, hogy eredményét is láttam a befektetett munkának. :)
Köszi! :)
Igazából most, hogy frissítettem, megy szépen a dolog. :) Nézegetem a tutorialokat, meg persze próbálom mellette logikusan átgondolni, hogy mi mit csinál, hogy magamtól is tudjam majd alkalmazni, de most lekopogom, megy minden jól. :)
Köszi még egyszer!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!