Kikapcsolható-e (és ha igen,hogyan) a következő funkció Win-10-ben?
Új gépet vásároltunk Win-10-el. Hagyományos leállítás után ha bármilyen billentyűt megnyomunk azonnal újra indul a számítógép! Így akár portalanítás közben ,véletlen érintésre is elindul a rendszer! Szeretném kikapcsolni ezt funkciót de nem tudom hol és hogyan?
Köszönöm!
Hagyományos leállítás esetén a rendszer nem indul billentyűzetre, csak alvó állapotból.
Először ellenőrizném, hátha alvó állapot van leállítás helyett megadva:
Start menü > Gépház > Rendszer > Energiagazdálkodás > További energiabeállítások > Főkapcsoló funkciójának beállítása
Ha rendesen kikapcsol a gép és mégis indul billentyűnyomásra, akkor ez BIOS beállítás lesz. (alaplap kézikönyve, vagy végignézni a BIOS-t)
Egyébként alvó módnál is lehet korlátozni az ébresztést:
Start menün jobbegérgomb > Eszközkezelő > billentyűzet vagy egér elemen duplaklikk > Energiagazdálkodás fül
Vezérlőpult/Energiagazdálkodási lehetőségek...
Ellenőrizd hogy nem-e csak alvó módba kerül kikapcsolás helyett.
Megnéztem a Gépházban és "Leállítás" van beállítva a kikapcsoláshoz. Most az eszközkezelőben blokkoltam az egeret és a billentyűzetet. Így most normálisan viselkedik de ,gondolom , alvó módban marad! A bios átvizsgálása nagy mutatvány-e laikusként vagy forduljak inkább szakemberhez?
Köszönöm!
Alaplap modellszáma alapján megtalálható a kézikönyve, amiben rendszerint szerepelnek a BIOS beállítások.
A modellszám:
- az alaplap dobozáról leolvasható,
- vagy a Windows beépített programja is kiírhatja (Start menü > egyből írd: Rendszerinformáció > feljebb a találatoknál indítsd > Alaplaptermék mező)
- vagy egyéb információs programok biztos kiírják, pl. [link] [link] stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!