A nagy felbontású GIF-eket (50-100MB) hogyan tudom kissebb felbontásúra vágni, hogy a minősége meg maradjon nagyjából de azért ne legyen olyan nagy felbontású?
„#méret #alkalmazás #MB #gif #felbontás #MegaBite”
Használhatatlan témacímkék halmozása helyett szerencsésebb lenne, ha megismerkednél bizonyos fogalmak jelentésével, aztán meg átgondolnád, és pontosabban is leírnád, hogy mit szeretnél tulajdonképpen, hátha ezzel nekünk is módot adnál arra, hogy megsejtsük. Az első hozzászóló (nyilván az őrült fájlméretek alapján) arra gondolt, hogy alighanem animált GIFekről, vagyis mozgóképekről beszélsz, erre lett volna logikus megoldás a javaslata – amely például az FFmpeg nevű parancssoros programmal esetleg kivitelezhető lenne:
A nehezen követhető logikájú #2 megjegyzésed szerint viszont mintha nem ez lenne a helyzet, akármennyire is hihetetlen, hogy ekkora állóképeket bárki is 256 színű, divatjamúlt formátumban publikáljon. Ebben az esetben egy szerencsésebb tömörítést használó formátumba (pl. JPG) kellene elmentened őket. Erre az említett IrfanView-n kívül bármelyik olyan képszerkesztő vagy nézegető alkalmas, amelyikbe be tudod tölteni a képeket.
@#5:
Kissé ügyefogyottan fogalmaztam. Természetesen lehet vele (sőt, általában is igen jó véleménnyel vagyok róla), csak arra akartam utalni, hogy még azon kívül is bőven találhatni erre használható programokat, például XnView, Faststone nézegetők, vagy Paint.NET, Gimp, Krita, stb., stb. képszerkesztők.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!