Windows 10 miért nem állította át az órát automatikusan? (bővebben lent)
Windows 10 Pro nem állította át automatikusan az órát. A gép éjszaka ki volt kapcsolva, ma reggel 5 órakor kapcsoltam be és nem állította előre az órát.
Nagyon egyszerű megoldani az óra átállítását és azt is, hogy tudja: utolsó kikapcsolás óta még nem ment az óraátállítás pillanatában tehát nem állíthatta.
A hetes ezt nem csinálta, emlékeim szerint.
Mikor méltóztat észrevenni, vagy én szinkronizáljam kézileg az internetes időkiszolgálóval?
Várd ki..
8 000 000 000 számítógép nem tud egy pillanat alatt szinkronizálódni.
Főleg hogy még a politikusok se döntöttek ez ügyben, hogy kell-e nyári átállás. Főleg ha amerikai szerveren vagy.
"Az óraállítás nem fix időponthoz kötött, a rendszer frissítések útján jut annak tudomására, hogy az aktuális évben mikor lesz."
Hát nem tudom. Használtam egy vékonyklienst torrentezésre seed szervernek, vagy 5-6 éve. Csak a Windows 2000 volt hajlandó működni rajta, Windows Update ki volt kapcsolva és mégis simán átállt.
Ha NTP szerverről szinkronizálódik, akkor minden mástól függetlenül működnie kellene. Ha mégsem, akkor
- vagy nem volt elérhető a szerver
- vagy valamiért visszautasított a kapcsolatot
- vagy rossz timestamp-et küldött le
Meg kéne az eseménynaplót.
Jobb alsó sarokban, az órán jobbegérgomb > Dátum és idő beállítása > itt lejjebb görgetve be van kapcsolva az automatikus átállás a nyári időszámításra?
Ugyanitt feljebb kiírja, hogy mikor volt utoljára sikeresen szinkronizálva a rendszeridő.
Szinkronizálás intervallumának ellenőrzése és módosítása: (sok gépen 7 nap!)
Ezenkívül az Eseménynaplóban is megnézheted, hogy van-e hibabejegyzés, ami a rendszeridőre vonatkozik.
Be volt kapcsolva az időszámítás szerinti átállás.
A szinkronizáció oldotta meg végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!