Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van az hogy egy játékot...

Miért van az hogy egy játékot ha feltelepítek gyári lemezről az tökéletesen működik, ha meg tokkal vonóval átmásolom vinyóra és egy másik gépre felteszem, akkor hibaüzenet?

Figyelt kérdés
nagybátyámnak van egy régebbi játéka amit imádtam játszani (You Are Empty a neve), múltkoriban kölcsönkértem a lemezt hogy fel tudjam rakni a gépre, gyári így természetesen hiba nélkül ment. Viszont újra kellett telepíteni a gépet, előtte a Program Files-ba feltelepített mappa komplett tartalmát egy az egyben felraktam a vinyóra. Most megpróbáltam feltenni a gépre, OpenDLL32 meg ilyen hasonló hibákat írogat ki piros X-ekkel. Ez miért van, ha ugyanazokat a fájlokat próbálom futtatni hiánytalanul? Az operációs rendszer ugyanaz, tehát az nem lehet az oka. Mi hiányzik?

2021. márc. 19. 19:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Mi hiányzik?"

A hozzáértés. Ugyanis nem csak játékot telepít egy készlet, hanem annak az esetleges függőségeit is..

2021. márc. 19. 19:25
 2/4 Dongaben ***** válasza:
100%
A "Registry" bejegyzések hiányoznak, amik újratelepítéskor eltűntek a Windowsból.
2021. márc. 19. 19:44
 3/4 Dongaben ***** válasza:
100%
Egész pontosan: A "Registry" bejegyzések IS! Kérd el ismét a lemezt, csak telepítéssel fog rendesen működni, mivel nem portable...
2021. márc. 19. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen a registry a gond, oda játékok általában csak azért írnak hogy bekerüljenek a telepített programok listájába(nem minden esetben persze, de általában).

Ahogy az első írta, valószínűleg a függőségek hiányoznak - hogy ne rakd fel 100x ugyanazt, mint pl vcredist, directx, miegyéb, az oprendszer számon tartja a felrakottakat, és hozzáférhetővé teszi minden programnak. A telepítés végén, ha még nincs a gépen felrakja őket, de nem a játék mappájába, mert miért oda tenné amikor nem oda való. A játék induláskor meg nem nézi meg hogy telepítve vannak-e a függőségek mert felesleges, a telepítő azért van hogy az ilyen gondokat előre megoldja.

Használd a telepítőt, ha elég lenne átmásolni a fájlokat sosem csináltak volna telepítőt.

2021. márc. 19. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!