Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Be tudom állítani valahol a...

Be tudom állítani valahol a Windowsban, hogy minden indításnál kapcsolja be a Mobil elérési pontot?

Figyelt kérdés

A szobámban rossz a wifi.

Ezt a problémát úgy oldom meg, hogy az ethernettel hálózatra kapcsolt gépemben megosztom az internetet. Így a telefonomon is jó a net.

(nem akarok mégegy routert venni)

Az a probléma, hogy az internet-megosztást minden PC-bekapcsolás után újra be kell kapcsolni az Action Centerben vagy az óra melletti internet-beállításoknál.

Van bármilyen mód arra, hogy minden indítás után automatikusan bekapcsoljon?

2021. márc. 15. 23:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha minden alkalommal, amikor újraindítod a gépet, és ez az opció ki van kapcsolva, akkor az feltételezhetően olyan biztonsági elővigyázatossági okok miatt van, hogy nehogy véletlenül elfelejtsd, és bekapcsolva maradon. (Mert egyébként más körülmények közt ez nem túl biztonságos dolog, de ne aggódj, nálad.)

A célodra az lehet a legjobb megoldás, ha létrehozol egy bat filet, beleírod ezt a pár sort, és beállítod a feladatütemezőben, hogy minden alkalommal elinduljon:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=HÁLÓZATNEVE key=JELSZÓ

netsh wlan start hostednetwork

exit

Értelemszerűen a 'HÁLÓZATNEVE' szót írd át az SSID-re, amire csatlakozol, a "JELSZÓ"-t pedig a használt jelszóra.

2021. márc. 16. 07:24
 2/4 A kérdező kommentje:

Az ethernet kapcsolat SSID-jét adjam meg?

Azt hol találom meg?

2021. márc. 20. 16:40
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy jól csináltam-e a név és a jelszó behejettesítését a BAT fájlban, de elrontotta az internetmegosztásomat.

Be tudom kapcsolni a gépemen, de nem tudok rácsatlakozni a telefonnal.

Ha csatlakozni próbálok rá, akkor folyamatosan azt írja, hogy "IP cím lekérése", aztán kiírja, hogy "IP-konfigurációs hiba" és rácsatlakozik az eredeti wifire.

Próbáltam már újraindítani a gépet, a telefonomat és a routert is.

Próbáltam letiltani és újra engedélyezni a kapcsolatokat a "Vezérlőpult\Hálózat és internet\Hálózati kapcsolatok"-nál.

Milyen paranccsokkal lehet visszacsinálni ezeket a BAT fájlba írt parancsokat?

Valaki segítsen pls.

2021. márc. 22. 01:51
 4/4 CspCsj ***** válasza:

A parancsok ellentétei: (először STOP és utána DISALLOW)

netsh wlan stop hostednetwork

netsh wlan set hostednetwork mode=disallow

Elvileg egyszer kell csak lefuttatni.

A végén a rendszer újraindítása ajánlott.

Ha nem sikerül, akkor egy hosszabb és részletesebb eltávolítás:

[link]

2021. márc. 22. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!