Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az AIDA64 miért ír több napos...

Az AIDA64 miért ír több napos folyamatos Windows üzemidőt mikor minden éjsza kikapcsolom?

Figyelt kérdés
Tehát nem az összes bekapcsolva töltött időnél hanem a legutóbbi bekapcsolás óta eltelt idő jelenleg majdnem 3 nap. Szerinte 3 napja nem volt kiakpcsolva a gépem.

2021. márc. 14. 11:40
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Lehet hogy a Windows fastboot zavar be? Lehet nem 100%-osan kapcsol le a gép, és emiatt nem indul újra egy számláló. Én alvóba teszem, emiatt nekem is folyamatos uptime-ot jelez.
2021. márc. 14. 12:03
 2/10 anonim ***** válasza:
23%
Egyszerűen megtudod nézni valóban kikapcsol e. Nyomd le a tápot vagy húzd ki majd nézd megbekapcsolás után újraindult e a számláló.
2021. márc. 14. 12:11
 3/10 A kérdező kommentje:
#2 Kifelejtettem, egy notebookról van szó, beépített akkuval.
2021. márc. 14. 12:31
 4/10 A kérdező kommentje:
Most kipróbáltam valamit. Leállítás helyett az ujrraindításra mentem. Most ettől nulláról indult a számláló. Csak ez még így elég zavaró. Hetente max egyszer ha így indítom újra, és 90%-os üzemidőt jelez, mondván hogy szinte sosem kapcsolom ki, nem jelez szinte semmi kikapcsolásban töltött időt.
2021. márc. 14. 12:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Az első válaszolónál a pont. A Windows 10 alapértelmezetten már nem úgy áll le, mint mondjuk a 7 tette, hanem lényegében hibernál, ezért is tud gyorsabban indulni. Ez azzal is jár, hogy leállításnál nem nullázódik a kérdéses számláló, szóval azt fogod látni, hogy sokkal több ideje fut már a rendszer. Ezt ki lehet kapcsolni az energiagazdálkodási beállításoknál, bár nem igazán értem, miért zavar egy halom szám.
2021. márc. 14. 12:52
 6/10 anonim ***** válasza:
2021. márc. 14. 13:29
 7/10 A kérdező kommentje:
#5 Ez a funkció pontosan mit takar, mit csinál hogy gyorsabban indul tőle a gép?
2021. márc. 14. 14:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Érdemes kikapcsolni, van hatással bármelyik alkatrész élettartamára?
2021. márc. 14. 14:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem lesz hatással. Annyit csinál hogy altatja a gépet, és emellett áramvesztés esetén sem lesz baj. Nyugodtan kapcsold ki. Én a Linux dualboot miatt kikapcsoltam évekkel ezelőtt, hogy Linux alól is elérjem a rendszermeghajtót (mert fastboot miatt nem lehet olvasni)
2021. márc. 14. 17:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Érdemes kikapcsolni ahogy a 6-os képe mutatja.
2021. márc. 14. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!