Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Blender kiegészítő telepítése...

Blender kiegészítő telepítése közben hiba lépett fel. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

A Következő kiegészítőről van szó:

[link]

És a hiba pedig a képen látható minden részletével:

[link]

Köszönöm

2021. márc. 5. 18:17
 1/7 A kérdező kommentje:
Megvan :)
2021. márc. 5. 21:39
 2/7 tabaki ***** válasza:
100%
Elmesélhetnéd, hogy csináltad. Én arra jutottam – csak hát, ugye, elkéstem vele –, hogy kibontottam, a könyvtárat átneveztem sima add_mesh_LowPolyFactoryra, és újra becsomagoltam, aztán 2.79b-vel használtam, azzal kifogástalanul működik. Ha van szerencsésebb megoldás, légy szíves közölni.
2021. márc. 5. 21:48
 3/7 A kérdező kommentje:

Egyetlen helyen hapok errort, mikor leraktam a Mesht, és azt változtatom kismillió hibát ír, de csak a hower ereéig, így amint elviszem onnan a kurzort, eltűnnek. A 2.92-ben is működik, ahogy írtad, át kell nevezni "add_mesh_LowPolyFactory"-re, majd a következő útvonalon (64-bit és 2.91 esetén)

C:\Program Files\Blender Foundation\Blender 2.91\2.91\scripts\addons

bemásolni a mappát. Ezután csak blenderen belül kell aktiválni.

2021. márc. 5. 22:12
 4/7 A kérdező kommentje:
A 2.9xnél viszont az a hiba jelentkezik még hogy a Viewpoint Shading fül egyszerűen kicrashhel. Lehet hogy végül a te megoldásod lesz a jobb :)
2021. márc. 5. 22:51
 5/7 tabaki ***** válasza:
100%

Nem tudom, a linkeden szereplő oldal nevében mit jelentene a „2.8”, de a fájlok dátuma még a 2.7x ideje. Az __init__.py bl_info fejléce vagy mije is a 2.76 verzióra utal. Igen, ez csak a 𝘭𝘦𝘨𝘢𝘭𝘢𝘤𝘴𝘰𝘯𝘺𝘢𝘣𝘣 számú, amiben már használható, de ez nem garantálja, hogy utána is mennie kell világ végezetéig. Gyanúm, hogy a 2.8 hatalmas változása betette neki a kaput, valószínűleg át kéne írni a szkriptet, de ahhoz nem értek. Nekem egyébként bemásolással ugyanúgy nem működik, mint a szokásos telepítéssel (igaz, linuxon ügyeskedtem vele, lehet, hogy Windowsban más), úgyhogy 2.92-ben egyáltalán ki sem tudtam próbálni. Néhány kép a kísérleteimről – a 2.79b verzióban létrehozott szcéna már problémátlanul átvihető a 2.92-be, és Viewport Shadinggel, Cyclesszal és Eeveevel is egyformán jól renderelhető:

[link]

2021. márc. 6. 02:20
 6/7 A kérdező kommentje:

Volt agy kérdésem, ami a kiegészítő beszerzéséről szólt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

És ez a régi verzió átírása.

Azt, hogy mit változtattak meg benne, itt található:

[link]

Ami azt illeti, a 2.8-as verzióval kezdtem a Blendert, és csak pislogtam mikor a 3D kurzort pakolgattam ahelyett hogy nézelődnék, és már nem is igazán szeretném kitanulni a használatát. Backend devként nem sokat használom a Pythont, de majd ránézek hátha tudok neki ártani valamit:)

2021. márc. 6. 02:57
 7/7 tabaki ***** válasza:

Hát, így a másik kérdésed olvastán az tűnik a legnagyobb problémának, hogy te nem azt linkelted , amit a kolléga. Az a változat ugyanis mind a szerző által megcélzott 2.83, mind a jelenlegi 2.92 számú Blenderben mindenféle figyelmeztető szöveg nélkül, simán telepíthető, és – ha nem is éppen kifogástalanul, de – igazán komolynak nevezhető hibák nélkül dolgozik. Néhány újabb próba, most közvetlenül az újabb verziókban használtam az add-ont:

[link]

2021. márc. 6. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!