Win 10 en hogy lehet egyszere 2 aktiv ablak?
Például ha jegyzetömböl másolok át valamit a böngészöbe (át gépelelem) akkor amint bele katintok a bongészöbe ,hogy irni tudjak el tünik a jegyzet tömb vagy bármillyen másik app.
Tudom ,hogy osztot képernyővel megoldható de ugy rémlik van valami gomb kombináció ami a másik appot nem engedné eltüni
Az asztalon egymás mellett több ablak is elfér..
Nem érthető a problémád.
#4: "Például ha jegyzetömböl másolok át valamit a böngészöbe"
Én simán a képernyő bal oldalán levő jegyzettömbben levő szöveget áthúzom a jobb oldalon levő böngészőbe és kész, akár aktív akár nem..
Sőt feltaláltak egy másik módot is: ctrl+c majd ctrl+v ... :P
Sőt akár 3-4db ablak közt is könnyedén tudom huzigatni a szöveget (vagy képeket, fileokat, stb) úgy hogy nem jelent problémát hogy egyszerre csak az egyik aktív.
Fordítva ülöd meg a lovat.
Csak a Windows (meg egyáltalán: akármilyen modern grafikus felületű operációs rendszer) alapjaival kéne tisztában lenned ahhoz, hogy egy másolási művelet ne jelentsen problémát.
Már a '80-as években feltalálták az ALT+TAB, CTRL+C, illetve CTRL+V kombinációkat. Ezek pont arra szolgálnak, hogy különböző alkalmazások között tudj váltani, illetőleg köztük adatot átvinni. Az ALT+TAB segít abban, hogy gyorsan az egyik alkalmazásból a másikba tudj váltani. (Persze, egérrel is ki lehet váltani ugyanezt a funkcionalitást, de ha nem akarod, hogy a számítógépnél töltött időd fele nettó tökölés legyen, akkor jobb elfogadnod, hogy a billentyűzettel majdnem minden gyorsabban elvégezhető.)
Annak, hogy egyszerre csak egy aktív ablak lehet, komoly okai vannak, és ez egészen a rendszer alapvető működéséig nyúlik vissza, amivel szerintem úgy, hogy még a másolás-beillesztés is alig megy, jobb, ha nem fárasztalak.
Szintén évtizedekkel ezelőtt kitaláltak egy vágólap nevű ideiglenes tárterületet. Ez szolgál - többek között - arra, hogy egyik alkalmazásból a másikba adatokat tudj átvinni. Kijelölöd azt, amit át akarsz másolni, CTRL+C (vagy szerencsétlenkedsz kicsit az egérrel), átváltasz oda, ahová be akarod illeszteni, és CTRL+V. Ennyi. Egyszerű, gyors, tiszta. Persze, ha neked az esik jól, tehetsz a műveletbe 25 tök felesleges csavart, de azzal előbbre nem leszel.
Mellesleg nem is értem, hogy mit akarsz te másolás helyett belekattintani a böngészőbe? Vagy te a "másolást" úgy értetted, hogy legépeled azt, ami a Jegyzettömbben van?
Igen gépelve a jegyzet tömböt csak példának hoztam legutobb már nemtudom pontosan mit de egy appbol akartam le gépelni valamit a böngészöbe és az appba nem lehetett ki jelölni amit át akartam másolni.
Azt gondoltam van mód arra ,hogy ha teljes képernyős módba van a böngésző akkor tudjak úgy bele katintva írni ,hogy közbe ne ugorjon le a tálcára az app amiről másolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!