Ha valaki nem játszik az miért használ Windowst?
Mármint sok ember letorrentezi otthon magának a Windows-t és használja. De miért? :O
Mikor ott van a teljesen ingyenes Linux. Openoffice és társai is.

Azt használja, amit megtanult használni. Emberi tulajdonság, hogy nem akar senki kilépni a komfort zónából, nem nyitott az újdonságokra, nem akar megtanulni valami mást, amit eddig megszokott. Lásd annak példáját, hogy ahányszor jön egy Facebook vagy Youtube változtatás, hetekig vergődnek, hogy miért kellett és hogyan lehet visszaállítani.
Az iskolákban Windows-t és Office-t tanulnak, nem lesznek nyitottak semmi másra.

Mert rossz a linux marketingje. Kb olyan mint az adroid. Amire szükséged van programra azt le tudod tölteni az áruházból. Rengeteg fajta linux van, mindenki találna olyat ami tetszik neki, van magyar nyelvű is bőven, ugyan úgy lehet minden alap dolgot rajta megcsinálni mint a windowson. Szüleimnek van egy nagyon régi gépük, azon is egy angol nyelvű linux van és tudják használni, mert netezésre, youtubehoz, meg dokumentumokat olvasgatni ugyan olyan könnyű vele.
De ugye alap tévhit hogy a linux parancssoros felülettel van, míg a windows grafikus. Meg linuxban csak terminálban lehet csinálni bármit is. Pedig van ott is az, hogy a szoftver központból telepíted, vagy töltesz le telepítőt, amit ugyan úgy futtatni lehet és telepíted a programot. Lehet mindent csinálni terminál nélkül is, csak néha egyszerűbb a terminál, de windowsban is lehet a terminálban rolgozni, csak azzal senki nem nagyon foglalkozik.
Szóval inkább csak az előítéletek miatt se azt használnak.
Mondjuk megjegyezném, hogy nekem nem torrentes windows van a gépemen, de használom mert szeretem, de használom a linuxot is, mert szeretem azt is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!