Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Cégemet rfid kártyás ujlenyoma...

Makman kérdése:

Cégemet rfid kártyás ujlenyomatos és számzáras belépésel szeretném megoldani az a kérdésem hogy tudtik e ajánlani olyan softwert amiben vissza tudom nézni mikor melyik kértya nyitota ki azt az ajtot kinek az ujlenyomata nyitotta ki ?

Figyelt kérdés
én sehol sem találok ilyen softwert

#cég #PC #szoftver #beléptetö rendszer
2021. febr. 12. 00:00
 1/2 A kérdező kommentje:
még egy olyan kérdés hogy telefonra tudok rfid kodot küldeni hogy azzal nyissam ki
2021. febr. 12. 16:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Külön ilyen szoftvert szerintem nem nagyon találsz, mert minden beléptetőrendszer más.

A kész rendszerekhez szoktak adni szoftvert, azt kell megnézni, hogy a kiszemelt beléptetővel milyen szoftvert tudnak szállítani. Ezek - ahogy én néztem - többnyire elég gagyi cuccok, az olcsóbbakhoz ez van és kész. De általában az, hogy melyik kártyával milyen irányban történt nyitás (bejött, vagy távozott) azt szokták tudni. Ha különösebb igényed nincs, akkor a legtöbb jó lehet.

Komolyabb rendszereknél már szokott lenni rendes API, amihez már akár magad is fejleszthetsz olyan szoftvert, ami a leginkább megfelel az igényeidnek, vagy megírathatod valakivel, ill. vannak cégek (leginkább külföldön), akik ehhez még adnak cloud szolgáltatást, és webes felületen nézegethető/vezérelhető minden.

Telefonra rfid kódot szerintem nem tudsz küldeni, de aki jobban ért ehhez, az majd megírja, hogy miért nem, illetve miért beszélek itt ilyen hülyeségeket :-)

Vannak ezek az "okos" zárak, de ebből még csak otthoni felhasználásra láttam példát, ott meg tudod csinálni, hogy az alkalmazásán keresztül tudsz akár ideiglenes nyitási engedélyt adni másoknak ("viráglocsoló mód", takarítót beengedsz 14-16.30 között, de addig távoznia kell, mert rázárod az ajtót :-) ), de ezek nem rfid, hanem bluetooth kapcsolaton működnek.

2021. febr. 12. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!