A Steam vagy a GOG a jobb online "játék könyvtár"?
Steam: jóval nagyobb kínálat (az elmúlt évekhez képest már a Microsoft és EA is áthozza a játékait), de van DRM.
GOG: kisebb kínálat, de DRM mentesség.
Kinek melyik.
Én a Gog-ot jobban szertem, DRM-mentes, önállóan is telepíthető, nem kötelező hozzá a játékkezelő keretrendszert telepíteni (csak opcionális), minden játék offline is futtatható, és a legtöbbje natívan elérhető Linuxra.
Steam-en is viszonylag gyakran le van árazva, alapjáték+DLC: 2 euróért:
A grafikon mutatja hogy hányszor árazták le. Utoljára januárban, decemberben és októberben is. Én megvárnám.
Nehéz választás. A maga módján mindkettő jó piaci stratégiával a játékosok javát is szem előtt tartva próbál meg helytállni.
A GoG-nak, mint írták, DRM mentes a kínálata, játszhatsz teljesen offline, letöltheted a telepítőt, nem kényszeríti rád a launcherét, rengeteg régi, a kiadója által elhagyott játékot karol fel, amiket akár átvihetsz a retró gépedre is.
A Steam pedig a Linux gaming legkomolyabb úttörője, ami a Proton kompatibilitási réteggel olyan eszközt adott a játékosok kezébe, amivel a játékok kb, 90%-a pontosan ugyanolyan egyszerűen játszható Linuxon, mint Windowson.
Ami egy kalap szar és kerülendő, az az Epic Store. Ők nyomnak egy jó nagy gőzölgő csokis csigát a játékosok fejére. Csak a saját érdekeiket nézik, nem érdekli őket, mennyit ártanak a tevékenységükkel a gamer szubkultúrának.
Ha csak Windowson játszol és nem is tervezel Linux-szal kísérletezni, akkor a GoG-ot javaslom. Nekik nagyobb szükségük van a támogatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!