MS Dos telepítése hogyan ?
Szeretnék DOS rendszert illetve egy Norton vagy egy Volkov Commandert is feltelepíteni!
Természetesen utána a windows t ...
Valaki segíteni ebbe hogyan tudom megoldani pendriveról ? :)
Köszönöm előre is ! :)
Ez a kérdés most szép emlékeket idézett. :)
Viszont azt nem írtad, hogy milyen gépre, miért, és hogyan akarnád telepíteni? És hogy milyen Windowst, és hogyan akarod telepíteni?
MS-DOS helyett én inkább a FreeDOS-t tudnám javasolni, teljesne ingyenes, legális, és aktuális rendszer, nem egy olyan, amit már 25 éve nem fejlesztenek. Annyit érdemes megjegyezni vele kapcsolatban, hogy ha a "sima" telepítője nem működik, akkor a legacy-t érdemes kipróbálni. Az garantáltan mindenhol menni fog. (Maga a rendszer ugynaz lesz, csak a telepítője más.) Illetve, hogy 8 GB-os a maximális partíciómérete. (Ami még mindig több, mint az MS-DOS-é, ami talán 2 GB volt?...) RAM-ból meg 128 MB-ot tud kezelni, bár ez DOS alatt annyira nem releváns, ott úgyis majdnem minden a 640k-s alapmemóriát használja.
Ha érdekel a FreeDOS, érdemes a Youtube-csatornáját is figyelemmel kísérni: https://www.youtube.com/channel/UCaVARpkQdq5PmTM6-j6Pi8g Maga a fő fejlesztő készíti ezeket a videókat, aki szerintem egy rendkívül ambiciózus és pozitív ember, és emellett rengeteg információt, tippet, trükköt, lehetőségetm érdekességeket megmutat a videóiban.
Gondolom, a telepítő iso-t pendrive-ra simán ki lehet írni pl. Rufus-szal, és arról bootolva mehet is a telepítés.
A Windows már jobb kérdés. Ha te a 3.1-es (vagy 3.0, illetve azelőtti) Windows-okra gondolsz, azok nem operációs rendszerek, miután betölt a DOS, simán felteéepítheted ezeket. Ha te mondjuk a Windows 10-re gondolsz, akkor azt nem a DOS-ra kell telepíteni, hanem a DOS mellé.
Egyébként ha nem akarsz a fizikai gépbe belepiszkálni, Virtualboxban is telepítheted a FreeDOS-t (vagy akár az MS-DOS-t).
Köszönöm szépen ! :)
Egy DOS t szeretnék telepíteni, és mondjuk ugy a win XP ez a gép egy rádió programozásra kellene... azért vagyok kényleten ilyen régi öreg gépet össze szedni majd valahonnan...
Mert csak azon fut a progtam, ami az urh programozáshoz kellene ! :)
Na ezért szeretném ezt a lehetőséget :)
Köszönöm szépen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!